Τσελέντης: Ισως ο μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο να μην ήταν ο κύριος - iefimerida.gr

Τσελέντης: Ισως ο μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο να μην ήταν ο κύριος

Σεισμός στη Ζάκυνθο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο, την Τρίτη, δεν ήταν ο κύριος, και πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλοι, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης, τονίζει επίσης, πως είναι πολύ πιθανό μέσα στους επόμενους μήνες να υπάρξουν και άλλοι σεισμοί την ίδιας τάξεως, καθώς συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία.

« Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ