Πώς ένας μεσημεριανός ύπνος διάρκειας 30-90 λεπτών κάνει καλό στη δουλειά - iefimerida.gr

Πώς ένας μεσημεριανός ύπνος διάρκειας 30-90 λεπτών κάνει καλό στη δουλειά

Σιέστα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ύπνος εν ώρα εργασίας θεωρείται αιτία απόλυσης ή, έστω, δυσμενών σχολίων από τον εργοδότη.

Ωστόσο δεν έχουν περάσει δα και αιώνες που η μεσημεριανή διακοπή ήταν επιβεβλημένη εδώ στον ευρωπαϊκό Νότο, όπως μπορούν να βεβαιώσουν δεκάδες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60. Μετά ήρθαν τα συστήματα κλιματισμού και ο μεσημεριανός ύπνος χάθηκε κάπου μεταξύ της ανάγκης για αυξημένη παραγωγικότητα και του χαμένου χρόνου που προκαλούσε το κυκλοφοριακό στους δρόμους των πόλεων.

Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας μεσημεριανός ύπνος είναι ό,τι πρέπει για την παραγωγικότητα του εργαζόμενου. Η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ γνώριζαν τις αρετές του μεσημεριανού ύπνου, το αυτό έπραττε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ενας ύπνος διάρκειας 30-90 λεπτών το απόγευμα βοηθάει στο να καθαρίσει το μυαλό και να βελτιώσει την παραγωγικότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει και ο καθηγητής Βίνσεντ Γουολς που είχε μιλήσει για τις αρετές της σιέστας στην Telegraph.

Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη της σιέστας στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεσημεριανός ύπνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ