Υποσιτισμένη ή άρρωστη; Η φωτογραφία αυτής της καμήλας κάνει τον γύρο του διαδικτύου [εικόνα] - iefimerida.gr

Υποσιτισμένη ή άρρωστη; Η φωτογραφία αυτής της καμήλας κάνει τον γύρο του διαδικτύου [εικόνα]

Η καμήλα στο ζωολογικό πάρκο της Νιγηρίας. Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Viral έχει γίνει η φωτογραφία μιας καμήλας σε έναν ζωολογικό κήπο στη Νιγηρία που κατηγορείται πλέον για σκληρότητα απέναντι στα ζώα. Είμαι όμως υποσιτισμένη ή άρρωστη;

Ο Τίντε Σόουγιερ επισκέφθηκε το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο στην πρωτεύουσα της χώρας Αμπούγια, όταν είδε το ζώο.

«Προτού βάλετε τα ζώα σε ένα μέρος, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αν υπήρχε κάποιο ζώο που ήταν υποσιτισμένο και δεν το φρόντιζε κανείς, ήταν η καμήλα» ανέφερε ο Σόουγιερ στο CNN.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Αμίνου Μουχάμεντ, αρνήθηκε τον ισχυρισμό πως η καμήλα ήταν υποσιτισμένη. Η καμήλα πριν από μερικούς μήνες υπέφερε από μια βαριά δερματική λοίμωξη και ήταν πολύ αδύνατη. Έπρεπε λοιπόν, να συλλέξουμε δείγμα κοπράνων, δείγμα αίματος και να πάρουμε δείγμα από το δέρμα της για να καθορίσουμε ποιο φάρμακο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την θεραπεία της. Και φυσικά, τα κάναμε όλα αυτά» δήλωσε στο CNN.

Αλλά ο Σόουγιερ που πήγε στον ζωολογικό κήπο με την 3χρονη κόρη του, λέει ότι η κόρη του δεν μπόρεσε καν να καταλάβει ότι επρόκειτο για καμήλα.

«Ξέρεις πώς είναι μια καμήλα από την τηλεόραση. Όπως ξέρει πώς είναι έλα ελάφι, ένας γάιδαρος και μια μαϊμού» δήλωσε. «Μπόρεσε να τα αναγνωρίσει όλα αυτά τα ζώα, εκτός από τη καμήλα».

Ο Σόουγιερ δημοσίευσε την εικόνα του ζώου στο Twitter με την λεζάντα: «Είδα αυτή την πρώην καμήλα στο ζωολογικό κήπο της Αμπούγια». Η ανάρτησή του έγινε αμέσως viral.

Saw this former camel at the Abuja Zoo. pic.twitter.com/PuNcKs2kXq

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού πάρκου δήλωσε πως οι βροχερές ημέρες επηρέασαν την υγεία της καμήλας και πως το πάρκο έχει δώσει στο ζώο επαρκή ιατρική φροντίδα.

«Το συγκεκριμένο ζώο είναι μια καμήλα αλμπίνο. Είναι ζώα της ερήμου και είναι μικρή σε ηλικία, επομένως προσπαθεί να εγκλιματιστεί και γι’ αυτό αρρώστησε» δήλωσε ο Μουχάμεντ, προσθέτοντας πως τα ζώα στον ζωολογικό κήπο υποβάλλονται σε τακτική ιατρική εξέταση κάθε τρεις μήνες.

Υγιείς καμήλες σε ζωολογικό πάρκο


Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το πάρκο χρειάζεται περισσότερους πόρους για να φροντίσει τα ζώα. «Πρέπει πραγματικά να βελτιώσουμε ορισμένες από τις δομές μας» δήλωσε στο CNN.

Την ίδια ώρα, ο Τζον Τζάστιν Γουίλιαμσον, επικεφαλής ερευνητής στο Διεθνές Ίδρυμα Διάσωσης Ζώων της Αφρικής, διαφωνεί με τις αρχές του ζωολογικού κήπου. «Αυτή η καμήλα δυστυχώς, έχει περισσότερα από μια λοίμωξη του δέρματος» είπε. «Είναι μια νεαρή καμήλα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ άρρωστη και πολύ υποσιτισμένη. Δεν υπάρχει αρκετό και το κατάλληλο φαγητό στο έδαφος για να φάει το ζώο, το οποίο τελικά θα οδηγήσει στον αργό και οδυνηρό θάνατό του» δήλωσε ο Γουίλιαμσον στο CNN.

Οι καμήλες της Αραβίας χρειάζονται μια ποικίλη διατροφή που περιλαμβάνει θάμνους, γρασίδι, και ακακία για να ευδοκιμήσουν, αλλιώς πεθαίνουν, πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Pixabay

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ