Μισοτιμής παραχωρείται τελικά το Θριάσιο -Πώς τα 60 εκατ. ευρώ του 2015 έγιναν 31 εκατ. - iefimerida.gr

Μισοτιμής παραχωρείται τελικά το Θριάσιο -Πώς τα 60 εκατ. ευρώ του 2015 έγιναν 31 εκατ.

Εμπορευματικό κέντρο στον Πειραιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλότερα οικονομικά ανταλλάγματα για το Δημόσιο, προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης που κατατέθηκε στη Βουλή για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο πεδίο, συγκριτικά με προηγούμενες προκηρύξεις για τον ίδιο διαγωνισμό.

Σε περίπου μια ώρα θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για σκάνδαλο ενώ κύκλοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όλα έχουν γίνει απολύτως σωστά αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε παλαιότερο διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2006 κι ολοκληρώθηκε το 2009, δεσμευτική προσφορά υπέβαλε το σχήμα που αποτελείτο από τις Ελλάκτωρ Α.Ε. – Άκτωρ Α.Τ.Ε. – Goldair – Τeotec Α.Ε. – Hellenic Logistics Transport Α.Ε. Τότε δεν προβλεπόταν εφάπαξ τίμημα, αλλά ετήσιο αντάλλαγμα το οποίο ανερχόταν σε 1.400.963 ευρώ για το πρώτο έτος της περιόδου παραχώρησης, αυξημένο κατά 30% μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου κατασκευής (Τ1) η οποία είχε διάρκεια 1,5 έτος.

Διαβάστε περισσότερα για τη σύμβαση παραχώρησης στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θριάσιο δημόσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ