Τρόμος και ανησυχία για τις επιθέσεις σε λεωφορεία με πέτρες και αεροβόλα -Τεράστιοι οι κίνδυνοι

Τεράστια ανησυχία έχει προκληθεί σε οδηγούς λεωφορείων του ΟΑΣΑ, αλλά και σε επιβάτες, αφού άγνωστοι επιτίθενται με πέτρες και αεροβόλα όπλα, καθώς τα λεωφορεία είναι εν κινήσει.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνεται ότι από το περασμένο Σάββατο έχουν σημειωθεί έξι επιθέσεις, με την τελευταία να γίνεται στις 8 το βράδυ της Τρίτης στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Άγιου Σώστη, στη λεωφορειακή γραμμή 136 «Νέα Σμύρνη-Μετρό Συγγρού-Φιξ». Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σημειωθεί συνολικά 14 επιθέσεις σε λεωφορεία.

Παράλληλα, επίσης το βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι πέταξαν αντικείμενο σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο κίνδυνος από τις επιθέσεις είναι τεράστιος, καθώς εκτός από τον τραυματισμό των επιβατών, υπάρχει και πιθανότητα να σημειωθεί τροχαίο ατύχημα, εάν ο οδηγός του λεωφορείου χάσει τον έλεγχο του οχήματος κατά την επίθεση.

«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, αν είναι πιτσιρικάς που το κάνει για παιχνίδι ή κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ο οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Χρήστος Φώτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιθέσεις γίνονται συνήθως βράδυ και «κοντά σε υπόγειες διαβάσεις για να μπορούν να διαφύγουν οι δράστες».

Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι στους Αγίους Αναργύρους

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χθες τρεις 15χρονοι, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, κατηγορούμενοι για επίθεση σε λεωφορείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με πέτρες που πέταξαν προκάλεσαν την θραύση τζαμιού λεωφορείου του Ο.Σ.Υ, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή. Στη συνέχεια, οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη φθορά και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ