Γκρίνια σε βουλευτές για τις υποσχέσεις Τσίπρα που ξεχάστηκαν -Ερχονται και νέες εξαγγελίες - iefimerida.gr

Γκρίνια σε βουλευτές για τις υποσχέσεις Τσίπρα που ξεχάστηκαν -Ερχονται και νέες εξαγγελίες

Φωτογραφία: Intime

Επιστροφή στην κανονικότητα θέλει το Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει εντός Νοεμβρίου να προχωρήσει σε… έλεγχο προόδου για όσα εξαγγέλθηκαν στα περιφερειακά συνέδρια τους προηγούμενους μήνες.

Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης το ‘19, αυτό που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι να δει ποιες εξαγγελίες μέτρων από όσες ακούστηκαν και υποσχέθηκαν έχουν υλοποιηθεί και ποιες είναι έμειναν στα λόγια.

Και αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να δείξει έστω και τώρα ότι η κυβέρνησή του καταπιάνεται και με την καθημερινότητα και λύνει προβλήματα της περιφέρειας. Σε πρώτη φάση οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα του παραδώσουν μία λίστα με ό,τι έχει ολοκληρωθεί, αλλά και με ό,τι εκκρεμεί. Στη συνέχεια θα περάσουν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου και οι αρμόδιοι υπουργοί (π.χ για τις υποδομές, το περιβάλλον, την οικονομία αλλά και την αγροτική ανάπ0τυξη) ώστε να διαπιστωθεί τι έχει γίνει και τι όχι από τα όσα είχαν εξαγγελθεί.

Οι ψηφοφόροι γκρίνιαζαν στους βουλευτές

Δεν είναι λίγες οι φορές, πάντως, που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονταν σε αμηχανία για την ταχύτητα υλοποίησης των εξαγγελιών που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στα περιφερειακά συνέδρια. Με τους ψηφοφόρους στις περιφέρειες που εκείνοι εκλέγονται, να εμφανίζονται ενίοτε δυσαρεστημένοι έχοντας ως παράπονο ότι «κάποιες εξαγγελίες ξεχάστηκαν»!

Έρχεται μπαράζ νομοθετημάτων

Τέλος, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού άλλωστε (που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Επιδίωξη είναι τα μέτρα αυτά, να αρχίσουν να νομοθετούνται μέσα στο Νοέμβριο και βούληση του Μαξίμου είναι να καλέσει τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, περιλαμβάνονται φυσικά τα αναδρομικά, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 13%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες, συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ