Στα κάγκελα οι τραπεζίτες - Στο παρα πέντε η ανακεφαλαιοποίηση - iefimerida.gr

Στα κάγκελα οι τραπεζίτες - Στο παρα πέντε η ανακεφαλαιοποίηση

Στα κάγκελα οι τραπεζίτες - Στο παρα πέντε η ανακεφαλαιοποίηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στο «παρά πέντε» ή ενδεχομένως στο «και πέντε» της προκήρυξης των εκλογών, θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κάτι που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των τραπεζιτών.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη τελευταία περιπετειώδη συνάντηση τους -ελέω συγκέντρωσης των μικροομολογιούχων στο υπουργείο Οικονομικών- με τον Φίλιππο Σαχινίδη, η οποία συν τοις άλλοις ολοκληρώθηκε πριν της ώρας της λόγω υποχρεώσεων του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή και η παραμικρή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Εμείς ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της κυβέρνησης, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και θέσαμε εαυτούς στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών για νέα συνάντηση», ανέφερε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στο iefmerida.gr, κρύβοντας μετά δυσκολίας την ενόχληση του για τη. σιγή ασυρμάτου από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Είναι, μάλιστα, κάποιοι που εκτιμούν ότι ο σχετικός φάκελος δεν έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, που επί της ουσίας έχει αναλάβει την υπόθεση, από τη στιγμή που ο κ. Σαχινίδης διαμήνυσε ότι δεν θέλει μόνο τη δική του υπογραφή στην Απόφαση της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά όλου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο διαταύτα, δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον το ενδεχόμενο να μη ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν τη προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή τη Μεγάλη Τρίτη, παρά το ότι ήδη έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία όπως αυτή προβλέπεται και στο Μνημόνιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ