Το κλιμακώνει ο Τραμπ: Μπορεί να στείλουμε έως και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό - iefimerida.gr

Το κλιμακώνει ο Τραμπ: Μπορεί να στείλουμε έως και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, για τα καραβάνια των μεταναστών που κινούνται προς τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να στείλει ακόμη και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό. «O στρατός μας έχει αναπτυχθεί. Έχουν σταλεί περίπου 5.000, θα αυξηθούν σε 10.000 ή σε 15.000 στρατιώτες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Δεν θα μπουν στη χώρα μας», πρόσθεσε για το καραβάνι των μεταναστών.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έχει προσδιορίσει περίπου 7.000 στρατιώτες- ανάμεσά τους 2.000 σε ετοιμότητα- που μπορεί να σταλούν στα νότια σύνορα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικά σταλούν 15.000 στρατιώτες στα σύνορα, θα είναι μία δύναμη παρόμοια με εκείνη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το AFP.

Τα δύο καραβάνια, που αποτελούνται από περίπου 6.000 ανθρώπους από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρίσκονται στο νότιο Μεξικό και κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε επιτεθεί ξανά στο Μεξικό γιατί δεν σταμάτησε τους μετανάστες. «Τα καραβάνια αποτελούνται από κάποιους πολύ σκληρούς μαχητές και ανθρώπους. Ανταπέδωσαν σκληρά και βίαια στο Μεξικό, πριν περάσουν τα σύνορα. Μεξικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να σταματήσουν το καραβάνι. Πρέπει να τους σταματήσουν προτού να φτάσουν στα σύνορά μας», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο στρατός μας κινητοποιείται στα νότια σύνορα. Πολλοί περισσότεροι στρατιώτες έρχονται. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα καραβάνια, που επίσης αποτελούνται από κάποια μέλη συμμοριών και γκάνγκστερ, να μπουν στις ΗΠΑ. Τα σύνορά μας είναι ιερά, πρέπει να έρθουν νόμιμα. Γυρίστε πίσω!», ανέφερε σε επόμενη ανάρτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ καραβάνια στρατιώτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ