Βρετανία: Ζευγάρι κρατούσε «σκλάβο» έναν άνδρα στο σπιτάκι του κήπου -Για 4 χρόνια - iefimerida.gr

Βρετανία: Ζευγάρι κρατούσε «σκλάβο» έναν άνδρα στο σπιτάκι του κήπου -Για 4 χρόνια

Τον ανάγκαζαν να ζει σε αυτόν τον χώρο/ Φωτογραφία: BBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ζευγάρι Βρετανών κρατούσε για τέσσερα χρόνια σκλάβο έναν Πολωνό, στο σπιτάκι του κήπου, αναγκάζοντάς τον να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα.

Οι αρχές συνέλαβαν την 56χρονη και τον 54χρονο άνδρα στο Τσίλγουορθ, κοντά στο Σαουθάμπτον και κατηγορούνται για σύγχρονη δουλεία. Ο Πολωνός, περίπου 40 ετών, πήγε σε κέντρο υγείας και κατήγγειλε ότι τον εξανάγκαζαν να εργάζεται έναντι τροφής.

Ο ίδιος είπε στις αρχές ότι τον υποχρέωναν να κοιμάται σε ξαπλώστρα, μέσα σε τσιμεντένια αποθήκη, χωρίς θέρμανση και ότι δεν υπήρχε τουαλέτα με καζανάκι. «Τον 21ο αιώνα, κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να ζει σε τέτοιες ταπεινωτικές και αηδιαστικές συνθήκες» δήλωσε ο Τόνι Μπέρν, ο επικεφαλής ερευνητής του GLAA, του βρετανικού οργανισμού κατά της δουλείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκλάβος Βρετανοί δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ