Εκθεση-σοκ: Κάτω από την Κιργιζία το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Εκθεση-σοκ: Κάτω από την Κιργιζία το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα

AP Photo/Thanassis Stavrakis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Όταν βρίσκεσαι ή μάλλον παραμένεις στην ίδια «γειτονιά» με την Κιργιζία και τη Μογγολία, σε όρους διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Η δημοσιοποίηση της Έκθεσης Doing Business από την Παγκόσμια Τράπεζα για το 2019 απλώς αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Πέρα και πίσω από τις φανφάρες για επιστροφή στην κανονικότητα, για μετατροπή της Ελλάδας σε πόλο έλξης επενδύσεων, οι δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας κατατάσσουν τη χώρα μας στην 72η θέση επί συνόλου 190 κρατών, δηλαδή πέντε σκαλοπάτια χαμηλότερα από την περσινή «επίδοση» της 67ης θέσης.

Διαβάζοντας κανείς την περίληψη, που αφορά στο μεταρρυθμιστικό… οίστρο της χώρας, διαπιστώνει ότι πραγματική βελτίωση υπάρχει μόνο στις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση, ενώ καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στην καταχώρηση των ακινήτων, καθώς η διαδικασία έγινε ακόμα πιο γραφειοκρατική.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ