Τα Τίρανα καλούν την Αθήνα να καταδικάσει τις αντιαλβανικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τα Τίρανα καλούν την Αθήνα να καταδικάσει τις αντιαλβανικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Ελένη Σουράνη (Φωτογραφία: ΑΠΕ / ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την κλήση της στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, εκλήθη εκ νέου, για δεύτερη φορά, μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, στην κα Σουράνη έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ μέσω της πρέσβειρας ζητά «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» και τόνισε «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ