Η Εφη Μουρίκη στο «Frozen» -Υπάρχει οίκτος για έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών; - iefimerida.gr

Η Εφη Μουρίκη στο «Frozen» -Υπάρχει οίκτος για έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών;

Εφη Μουρίκη «Frozen» Από Μηχανής Θέατρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Frozen είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που αποτελείται από τρία πορτραίτα: Ενός σήριαλ κίλερ, μιας δικαστικής ψυχιάτρου και μιας μητέρας που η κόρη της είναι ένα από τα θύματα του δολοφόνου.

Μπορεί μια ψυχίατρος να μας οδηγήσει μέσα από επιστημονικά μονοπάτια στην κατανόηση της παθολογίας ενός κατά συρροή δολοφόνου;

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει το ψυχολογικό θρίλερ «FROZEN» της Bryony Lavery, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τον ίδιο, την Έφη Μουρίκη και τη Δέσποινα Κούρτη επι σκηνής.

Υπάρχει οίκτος για έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών; Μπορεί μια μάνα να συγχωρέσει τον δολοφόνο του παιδιού της; Η Εφη Μουρίκη υποδύεται τη Νάνσυ Σέρλυ και απαντά μιλώντας στο iefimerida.

«Με το που διάβασα τον συγκεκριμένο ρόλο κατάλαβα πώς χάνοντας ένα παιδί χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Ένοιωσα το κουράγιο των απλών ανθρώπων μπροστά στον πόνο, μπροστά στην μεγαλύτερη απώλεια που μπορεί κάποιος να νοιώσει. Την απώλεια ενός μικρού παιδιού. Και όχι από φυσικά αίτια» αναφέρει η Έφη Μουρίκη.

Πώς αντέχουν αυτοί οι τρείς άνθρωποι και ξεπερνούν τον πόνο τους; Η δύναμη της συγχώρησης είναι το κλειδί; Η μήπως φοβούνται μην παραδοθούν εντελώς στην οργή, την εκδίκηση και την οδύνη;  Το Frozen είναι ένα έργο εξαιρετικής δύναμης που μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι αξία δίνουμε στη ζωή

«Τα συγκρουόμενα συναισθήματα μιας μάνας που χάνει το παιδί της, θα βρουν καταφύγιο στη συγχώρεση; Οι οδυνηρές συνέπειες συμβάλουν στην εχθρότητα; Αποκαθίστανται ποτέ οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ δολοφόνου -γονέα; Μέσα από την αφήγηση της η Νάνσυ οδηγείται σε έναν λυτρωτικό δρόμο, σε μια κάθαρση και με στέρεα και ρεαλιστική αποφασιστικότητα αλλάζει τις θεωρίες και με όπλο το κουράγιο της αφήνει ένα ηχηρό αποτύπωμα: ‘Δεν υπάρχει εξέλιξη χωρίς την συγχώρεση’. Τα περίπλοκα ερωτήματα πάντα θα υπάρχουν. Η γενναιότητα της όμως, για μια καινούργια αρχή, μας δείχνει πώς τα συντρίμμια πρέπει να γίνουν τα θεμέλια μιας άλλης ηθικής πιο βαθιάς και ουσιαστικής, που θα φωτίζει με άπλετο φως έναν γκρίζο αβέβαιο ουρανό».

Με την συγχώρεση ξεχνάει κανείς το έγκλημα ή προσπαθεί να κατανοήσει τι το προκάλεσε;

«Ένα έργο που σε καθηλώνει, ένα έργο που περνάει στις βαθιές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Πνευματώδες, γραμμένο με οξυδέρκεια καθρεφτίζει τις πεποιθήσεις της συγγραφέως για την συγχώρεση ή για τα διλήμματα που θα προκύψουν μέσα από την προσέγγιση μιας ειδεχθούς πράξης όπως αυτής της δολοφονίας ενός παιδιού. Υπάρχει οίκτος για έναν δολοφόνο; Με την συγχώρεση ξεχνάει κανείς το έγκλημα ή προσπαθεί να κατανοήσει τι το προκάλεσε;».

«Με την αναλυτική της μελέτη η Λέϊβερι προσφέρει πολύτιμες και εδραιωμένες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά μιας ξεχωριστής ιστορίας, μιας περιπλάνησης αν θέλετε στην πραγματικότητα διότι μελετώντας το έργο κάποιος ανακαλύπτει πώς τα τρία πρόσωπα του έργου δεν είναι δημιουργήματα της φαντασίας της συγγραφέως αλλά υπάρξεις που κατοικούν δίπλα μας».

Σωτήρης Χατζάκης, Έφη Μουρίκη, Δέσποινα Κούρτη

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ / «FROZEN» της Bryony Lavery

Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Έφη Μουρίκη, Δέσποινα Κούρτη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Μειωμένο (ισχύει για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ): 12 ευρώ, Ατέλειες: 5 ευρώ
Θέατρο Από Μηχανής: Ακαδήμου 13, τηλέφωνο: 210.5232097

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ