ΕΛΕΤΑΕΝ: Αντιφατικά μηνύματα σε επενδυτές αιολικής ενέργειας με το νέο χωροταξικό - iefimerida.gr

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αντιφατικά μηνύματα σε επενδυτές αιολικής ενέργειας με το νέο χωροταξικό

Αιολικό πάρκο/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάλογο για τη διαμόρφωση του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας ζητά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργεια.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζει ότι το σχέδιο που προωθείται προβλέπει τον οριζόντιο αποκλεισμό της αιολικής ενέργειας από τεράστιες εκτάσεις περιλαμβανομένου όλου του νομού Ευρυτανίας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο εκπέμπονται αντιφατικά μηνύματα στον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της αιολικής ενέργειας καθώς η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της για υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων Α.Π.Ε. έως το 2030.

«Έτσι αυξάνεται η επενδυτική ανασφάλεια γενικώς αφού εισπράττεται το λανθασμένο μήνυμα ότι προωθούνται με ακραίο και ισοπεδωτικό τρόπο, συντηρητικές επιλογές σε βάρος της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση με τον κλάδο των Α.Π.Ε.

Στο διάλογο αυτό είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με τεκμηριωμένες και ισορροπημένες θέσεις που θα εξασφαλίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη του πιο φθηνού σήμερα τρόπου ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα -που είναι τα χερσαία αιολικά πάρκα- με κανόνες που θα έχουν γίνει αποδεκτοί και θα έχουν εμπεδωθεί -και όχι απλά επιβληθεί», αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ