«Πόρτα» του Φέντερερ στη Σ. Αραβία -Πίεση σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς να κάνουν το ίδιο, μετά τη δολοφονία Κασόγκι - iefimerida.gr

«Πόρτα» του Φέντερερ στη Σ. Αραβία -Πίεση σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς να κάνουν το ίδιο, μετά τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Ρότζερ Φέντερερ/ Φωτογραφία: AP- Andy Wong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέρριψε πρόσκληση να παίξει σε προγραμματισμένο αγώνα επίδειξης στη Σαουδική Αραβία, τον Δεκέμβριο, για το οποίο έχουν συμφωνήσει Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ.

Η διεθνής πίεση στο Ριάντ αυξάνεται, μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Παρότι οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το αν θα παίξουν στην Τζέντα στις 22 Δεκεμβρίου, ακόμη δεν έχουν αποσυρθεί.

Ο Φέντερερ ρωτήθηκε την Τρίτη αν τον είχαν προσκαλέσει σε αυτό το ματς επίδειξης. «Είχαν επικοινωνήσει και μαζί μου», απάντησε ο Ελβετός. Οταν τον ρώτησαν γιατί απέρριψε την πρόσκληση, απάντησε: «Δεν ήθελα να παίξω εκεί τη δεδομένη στιγμή. Οπότε για εμένα ήταν μία πολύ γρήγορη απόφαση».

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς να μην παίξουν στη Σαουδική Αραβία. «Σαφώς γνωρίζω την κατάσταση. Αλλά δεσμεύθηκα πριν από ένα χρόνο να παίξω εκεί. Η ομάδα μου μιλάει μαζί τους, για να αναλύσουν τα πράγματα», είπε ο Ναδάλ για το θέμα, την Κυριακή. «Είναι απαίσιο ότι ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του. Ξέρω ότι κάτι πολύ άσχημο συνέβη εκεί. Οπότε κοιτάζουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Από την πλευρά του και ο Τζόκοβιτς τόνισε ότι είχε συμφωνήσει από πέρυσι να παίξει στη Σαουδική Αραβία. «Σαφώς γνωρίζω τι συμβαίνει και είναι βέβαια λυπηρό», σημείωσε. «Η ομάδα μου είναι σε επαφή με τους ανθρώπους στη Σ. Αραβία, όπως και του Ράφα και μιλάμε για να καταλάβουμε καλύτερα την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες και θα πάρουμε σύντομα την απόφασή μας για το αν είναι καλό να πάμε ή όχι», πρόσθεσε ο Σέρβος.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ