Τράπεζα Πειραιώς: Πρότεινε εθελουσία μερική απασχόληση στους υπαλλήλους της - iefimerida.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Πρότεινε εθελουσία μερική απασχόληση στους υπαλλήλους της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση για εθελουσία μερική απασχόληση και εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών έκανε η τράπεζα Πειραιώς στον σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η διοίκηση της; τράπεζας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

β) εθελοντική μερική απασχόληση

Ο σύλλογος εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς απέρριψε την πρόταση άμεσα και κατηγορηματικά.

«Οι συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, δεν πρόκειται να περάσουν» τόνισαν οι συνδικαλιστές.

«Σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνεται στο Σύλλογο μας η παραπάνω αντεργατική απόφαση, που έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους» προσθέτουν οι εργαζόμενοι και διαμηνύουν «να μην τολμήσει να υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, η διοίκηση της τράπεζας γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ