Παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Κατσίφα [βίντεο]

Η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, στις Βουλιαράτες Αλβανίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην Αθήνα στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δημοσιεύματα, καταθέσεις συγγενών του 35χρονου, και η ταυτότητα του θύματος από την οποία προκύπτει ότι έχει ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Την ίδια ώρα σε θρίλερ μετατρέπεται η εξέταση της σορού του Κατσίφα, από Ελληνα ιατροδικαστή.

Θρίλερ με την εξέταση από Ελληνα ιατροδικαστή

Νωρίτερα, ο ΣΚΑΪ είχε μεταδώσει ότι εγκρίθηκε έπειτα από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου το αίτημα της οικογένειας για εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή από Ελληνα ιατροδικαστή. Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος τόνισε πως η οικογένεια του 35χρονου δεν έχει καμία τέτοια σχετική ενημέρωση και πως εξελίξεις αναμένονται έως το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Κώστα Γιοβανόπουλο, οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η νεκροψία νεκροτομή έχει ολοκληρωθεί αλλά η οικογένεια δεν έχει καμία ενημέρωση.

Την ίδια ώρα το αλβανικό κανάλι report TV ανήρτησε βίντεο όπου φαίνεται μια νεκροφόρα έξω από το νεκροτομείο και υποστηρίζει ότι η οικογένεια του Κ. Κατσίφα παρέλαβε μετά από δύο ημέρες την σορό του «εξτρεμιστή» όπως τον αποκαλεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ