Ενα ολόκληρο χωριό βγήκε προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία, αντί 2,8 εκατ. δολαρίων -Αλλά υπάρχει παγίδα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ενα ολόκληρο χωριό βγήκε προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία, αντί 2,8 εκατ. δολαρίων -Αλλά υπάρχει παγίδα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι άνθρωποι αγοράζουν σπίτια. Και κάποιοι άλλοι, διαμερίσματα. Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που θα σκεφτούν να αγοράσουν μια ολόκληρη εγκαταλελειμμένη πόλη στη Νέα Ζηλανδία.

Ο ξενώνας της πόλης

Το Lake Waitaki Village, που βρίσκεται στο Σάουθ Άιλαντ περίπου 180 χιλιόμετρα βόρεια του Ντουνεντίν, διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πόλη, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 ως ένα μέρος για να διαμένουν οι άνδρες που εργάζονταν σε ένα κοντινό έργο κατασκευής φράγματος μαζί με τις οικογένειές τους, έμεινε άδεια από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το φράγμα αυτοματοποιήθηκε και δεν απαιτείται καθημερινή ανθρώπινη εργασία.

Πανοραμική άποψη της πόλης με τα μόλις 8 σπίτια

Αυτό συνέπεσε με το γεγονός πως όλο και περισσότεροι Νεοζηλανδοί επιλέγουν πλέον να εγκατασταθούν στις πόλεις αντί να ακολουθήσουν μια αγροτική ζωή.

Η πόλη χτίστηκε το 1930 για τη διαμονή των εργατών στο παρακείμενο φράγμα

Μην περιμένετε πάντως να δείτε μια ανατριχιαστική πόλη – φάντασμα. Το Lake Waitaki Village είναι ακόμα σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, αποτελούμενο από οκτώ σπίτια, ένα εστιατόριο, έναν ξενώνα με αίθουσα μπιλιάρδου και πλήρη επαγγελματική κουζίνα, γκαράζ πολλαπλών θέσεων και πολλά άλλα.

Αίθουσα του ξενώνα
Το μπιλιάρδο

Ο Κέλι Μιλμάιν, κτηματομεσίτη της Νέας Ζηλανδίας, σημειώνει ότι «το τουριστικό δυναμικό της περιοχής μόλις αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με τα εγκαίνια του μονοπατιού για ποδηλάτες Alps to Ocean που θα φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στην περιοχή».


Ένα πιθανό εμπόδιο; Νωρίτερα φέτος, η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νόμο που καθιστά αδύνατο σε αλλοδαπούς πολίτες να αγοράσουν ακίνητα εκεί.

Το σκεπτικό πίσω από τον νόμο ήταν ότι οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία έχουν αυξηθεί τόσο δραματικά ώστε οι ντόπιοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν στα μέρη που μεγάλωσαν.

Η κρεβατοκάμαρα σε μία από τις κατοικίες



Τον Αύγουστο του 2018, όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Ντέιβιντ Πάρκερ είχε δηλώσει: «Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα των Νεοζηλανδών να μπορούν να αγοράζουν σπίτια στην Νέα Ζηλανδία».

Φωτογραφίες: www.trademe.co.nz

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lake Waitaki Village Νέα Ζηλανδία πώληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ