Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο]

Βενετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ιταλία, με αποτέλεσμα η πόλη της Βενετίας να βρεθεί κατά τα 3/4 κάτω από το νερό.

Μεγάλα τμήματα της υπόλοιπης Ιταλίας έχουν πληγεί επίσης από το κύμα κακοκαιρίας, με πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους που κατέστρεψαν δέντρα και οδήγησαν στον θάνατο 4 ατόμων.

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φορέσουν ψηλές γαλότσες για να περιηγηθούν στους δρόμους τη Δευτέρα, όταν οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν την στάθμη των υδάτων στα 156 εκατοστά, προτού υποχωρήσουν και πάλι. Το νερό νερό πλημμύρισε τα στενά δρομάκια της πόλης ενώ ο δήμος ανακοίνωσε το κλείσιμο της θαλάσσιας μεταφοράς με ταξί και γόνδολες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samos (@samosamos) στις 30 Οκτ, 2018 στις 1:18 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE BEAUTY OF VENICE (@alluring_venice) στις 29 Οκτ, 2018 στις 2:43 μμ PDT


Η Βενετία πλημμυρίζει συχνά όταν οι ισχυροί άνεμοι φέρνουν το νερό της λιμνοθάλασσας στην πόλη, αλλά το χθεσινό φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα σπάνιο, με το νερό να φτάνει στα μεγαλύτερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη P Oliva (@olivap83) στις 30 Οκτ, 2018 στις 1:10 πμ PDT

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάνο, δήλωσε ότι μια σειρά από υποθαλάσσια φράγματα που θα ανεγερθούν στη λιμνοθάλασσα, θα εμπόδιζε το φαινόμενο. Το έργο, με το παρατσούκλι Μωυσής, έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς περιβάλλεται από υπερβολικές δαπάνες και σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Μπρουνιάνο είπε πως είχε ζητήσει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, για να υπογραμμίσει το επείγον του έργου, το οποίο θα έβαζε εμπόδια όταν η παλίρροια θα φτάνει τα 109 εκατοστά. Αυτό συμβαίνει, κατά μέσο όρο, τέσσερις φορές τον χρόνο στη Βενετία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elia El Malagueño (@elia_criss) στις 29 Οκτ, 2018 στις 10:49 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elia El Malagueño (@elia_criss) στις 29 Οκτ, 2018 στις 10:49 πμ PDT

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις συνήθως ενισχύουν τις πόρτες με μεταλλικά ή ξύλινα πλαίσια για να αποτρέψουν την είσοδο του νερού, αλλά αυτή τη φορά, οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν πρόλαβαν και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν αντλίες νερού για να προστατεύσουν τα εμπορεύματά τους.

Πλημμύρες στη βενετία
Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Πόλη κάτω από το νερό η Βενετία -Αδιανόητες εικόνες, το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενετία πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ