Eπιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα σε Ευρωζώνη και Ελλάδα τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Eπιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα σε Ευρωζώνη και Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μικρή πτώση στον δείκτη οικονομικού κλίματος στον Οκτώβριο/Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή πτώση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο ESI υποχώρησε κατά 1,1 μονάδες στην ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στις 109,8 μονάδες, ενώ στην ΕΕ υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 110,4 μονάδες. Στην Ελλάδα ο ESI τον Οκτώβριο μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,3 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 101 μονάδες, έναντι 101,3 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Η μικρή μείωση του ΕSI στην Ελλάδα οφείλεται, εν μέρει, στην πτώση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία κατά 3,7 μονάδες και στο λιανικό εμπόριο κατά 5,6 μονάδες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ESI ενισχύθηκε στην Ισπανία (+1,9), ενώ μειώθηκε στη Γερμανία (-1,3), στην Ολλανδία (-1,3), στη Γαλλία (-1,2) και στην Ιταλία (-0,9).

Η μικρή πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη ήταν αποτέλεσμα της χαμηλότερης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες και ειδικότερα στο λιανικό εμπόριο. Η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο και μεταξύ των καταναλωτών, διατηρήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη οικονομικό κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ