ΔΗΜΑΡ: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της -Διαφάνεια παντού και για τους πάντες - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της -Διαφάνεια παντού και για τους πάντες

Θ. Θεοχαρόπουλος/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τη νέα της σύνθεση μετά την εκλογή της από την Κεντρική Επιτροπή, συνεδρίασε, χθες το βράδυ, για πρώτη φορά, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Ασχολήθηκε με τα ζητήματα πολιτική συγκυρίας και τις πρωτοβουλίες του κόμματος τόσο εντός του Κινήματος Αλλαγής, όσο και εκτός αυτού.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σήμερα το πρωί, η ΔΗΜΑΡ τονίζει για τα ζητήματα διαφθοράς που επανήλθαν στην επικαιρότητα με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου πως απαιτείται «... διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Όλα στο φως. Δεν δικαιολογείται καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς από όπου και από όσο ψηλά και αν προέρχονται. Τα θέματα ηθικής είναι πάνω από όλα. Δεν υπάρχουν διεφθαρμένες ιδεολογίες και κόμματα, υπάρχουν διεφθαρμένοι άνθρωποι και προσωπικές επιλογές».

Η ΔΗΜΑΡ αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, «της οποίας την ανεξαρτησία και τον ρόλο της οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση και όχι α λα καρτ, όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της για όλους και για όλα και οι ευθύνες να αποδοθούν».

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη θεσμική αναβάθμιση της ελληνικής Πολιτείας. «Δεν πρέπει να χαθεί άλλη μία πενταετία και να κυριαρχήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η ΔΗΜΑΡ έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα και έχει καταθέσει τις προτάσεις της, τόσο δημόσια όσο και στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής. Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη και θα συμμετέχει στο διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, με θέσεις και προτάσεις. Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινείται και ο προγραμματισμός σχετικής εκδήλωσης από το Πολιτικό Εργαστήριο της ΔΗΜΑΡ στις 22 Νοεμβρίου για την συνταγματική αναθεώρηση, όπου θα ακουστούν οι προτάσεις τόσο των κομμάτων όσο και των ειδικών, καθώς το Σύνταγμα απαιτεί συναινέσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ έγινε εκτενής συζήτηση για τις υποψηφιότητες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπου επισημάνθηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να συνεχίσει στην επιτυχημένη συνταγή, ήδη από το 2010, υποστηρίζοντας και πάλι πρόσωπα που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και έχουν δώσει δείγματα γραφής στις τοπικές κοινωνίες με τις προοδευτικές τους πολιτικές μακριά από λογικές κομματικής περιχαράκωσης.

«Ο ευρύτερος χώρος της ανανεωτικής αριστεράς κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες και τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Ελευσίνα κ.ά. Αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη θα την υπερασπιστούμε, με στόχο μία κομματικά χειραφετημένη αυτοδιοίκηση μακριά από μικροκομματικές διευθετήσεις και σκοπιμότητες», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΑΡ διαφάνεια Γιάννος Παπαντωνίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ