Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας - iefimerida.gr

Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας Μπόζινταρ Ντέλιτς, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Ο κ. Δρούτσας, αφού καλωσόρισε τον Σέρβο αντιπρόεδρο, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, έκανε λόγο για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού και επισήμανε ότι τις δυο χώρες τις συνδέουν και τα κοινά ενδιαφέροντα για την περιοχή.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι για την Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό στόχο η ενσωμάτωση των χωρών της Βαλκανικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τη θερμή υποδοχή, επισημαίνοντας τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, και σημείωσε τη σημασία που έχει για τη Σερβία η στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ντέλιτς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, γνωστή ως "Ατζέντα 2014", και τη νέα δυναμική που έχει δημιουργήσει αυτή σε μια περίοδο κρίσης, όπως σημείωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης στην προοπτική διεύρυνσης των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Σερβία δραστηριοποιούνται περίπου 250 ελληνικές επιχειρήσεις, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη κατά σειρά ξένη χώρα σε επενδύσεις στη γείτονα.

Σημειώνεται, ότι ο αντιπρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης επισκέπτεται την Αθήνα με πρόσκληση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας, το οποίο διοργανώνει αύριο, Τρίτη, επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών και το οποίο θα προσφωνήσει ο αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

Αύριο, επίσης, στις 11.00 το πρωί ο κ. Ντέλιτς θα συναντηθεί και με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, προκειμένου να συζητήσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας κατέχει το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής σύνδεσης της χώρας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ