Αγορές: Ο χειρότερος Οκτώβριος από την χρηματοπιστωτική κρίση - iefimerida.gr

Αγορές: Ο χειρότερος Οκτώβριος από την χρηματοπιστωτική κρίση

Πτώση στα ασιατικά πανεπιστήμια / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου, την άνοδο των επιτοκίων και την αρνητική κατάσταση στην Ευρώπη.

Αντιμέτωπες με τον χειρότερο Οκτώβριο από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007 βρίσκονται οι αγορές μετοχών σε όλο τον κόσμο εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου, την άνοδο των επιτοκίων στην Αμερική και την αρνητική κατάσταση στην Ευρώπη.

Οι απώλειες των μετοχών υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ καταγράφουν απώλειες άνω του 10% ενώ ο δείκτης των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων υποχωρεί κατά 8,8%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη υποχώρηση που σημειώνεται μετά την δραματική χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 – 2008 που οδήγησε στην παρ’ ολίγον κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα για τις τέσσερις είναι οι βασικές αιτίες ανησυχίας στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορές χρηματοπιστωτική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ