Αυγενάκης για τον ομογενή στην Αλβανία: Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα ότι βρίσκεται σε αμηχανία - iefimerida.gr

Αυγενάκης για τον ομογενή στην Αλβανία: Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα ότι βρίσκεται σε αμηχανία

Λευτέρης Αυγενάκης/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η δολοφονία του Κώστα Κατσίφα στις Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου είναι ένα θλιβερό περιστατικό. Ένας νεαρός ομογενής δολοφονήθηκε από την Αλβανική αστυνομία. Πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ANT1 ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε επίσης πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Ράμα για τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή είναι προκλητικές και προσβλητικές για τη μνήμη του νεκρού και πως δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτές τις δηλώσεις. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή της έντονης συναισθηματικής φόρτισης πρέπει να διαχειριστούμε με ηρεμία την κατάσταση, να στείλουμε μηνύματα ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και σοβαρότητας προς κάθε πλευρά.

Επιπλέον δήλωσε ότι η εικόνα της Ελληνικής Κυβέρνησης προβληματίζει. «Η κ. Ζορμπά κάνει κάποιες δηλώσεις, που δεν συνάδουν με την επίσημη θέση της Ελληνικής πολιτείας. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου προΐσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι οποίες κινούνται σε διαφορετικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα ότι βρίσκεται σε αμηχανία, ότι είναι ένα "ξεμονταρισμένο σύστημα"», σημείωσε.

Σχετικά με τη συμπλοκή στο Γέρακα ο κ. Αυγενάκης είπε: «Η αίσθηση ατιμωρησίας είναι γενικευμένη. Δίνεται για 6η φορά άδεια και οδοιπορικά, αυτή τη φορά, σε δολοφόνο καταδικασμένο 11 φορές σε ισόβια, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει δώσει καμία ένδειξη μετάνοιας. Τι μήνυμα στέλνει η Πολιτεία για την εγκληματικότητα και το αίσθημα ατιμωρησίας; Τι μήνυμα στέλνει η Πολιτεία, όταν με το ν. Παρασκευόπουλου έχουν γίνει πάνω από 11.000 αποφυλακίσεις; Η εικόνα μας ανησυχεί πολλαπλώς. Η ΝΔ έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του ν. Παρασκευόπουλου, τον οποίο και δεσμευόμαστε ότι θα αλλάξει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ