Η μυστική ζωή της Οντρεϊ Χέπμπορν ενάντια στους Ναζί: Η σειρήνα του Χόλιγουντ εργαζόταν στην ολλανδική Αντίσταση - iefimerida.gr

Η μυστική ζωή της Οντρεϊ Χέπμπορν ενάντια στους Ναζί: Η σειρήνα του Χόλιγουντ εργαζόταν στην ολλανδική Αντίσταση

Η διάσημη ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μάχη κατά των Ναζί υπό τις οδηγίες της Ολλανδικής Αντίστασης, εργάστηκε η διάσημη ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν, όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο.

Στο βιβλίο «In Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II», ο συγγραφέας Ρόμπερτ Μάτζεν γράφει για τις αποδείξεις του πως η διάσημη ηθοποιός συμμετείχε στην καταπολέμηση των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν στα γυρίσματα της ταινίας «Πόλεμος και Ειρήνη» το 1955
Η Όντρεϊ Χέπμπορν με την μητέρα της
Ο γιος της ηθοποιού, Λούκα Ντότι
Η ηθοποιός πολέμησε υπό τις οδηγίες της Ολλανδικής αντίστασης, τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Η Όντρεϊ Χέπμπορν γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1929 και μετακόμισε στην Ολλανδία κατά την έναρξη του πολέμου το 1939, η ηθοποιός τραυματίστηκε από την δολοφονία του θείου της Όττο βαν Λίμπουργκ Στίρουμ.

Στο βιβλίο του ο Μάτζεν, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, αποκαλύπτει την ανακάλυψη ενός ημερολογίου 188 σελίδων του θείου της Χέπμπουρν Όττο, το οποίο είχε γράψει κατά την διάρκεια των 4 μηνών που πέρασε στη φυλακή από τους Ναζί πριν από τον θάνατό του το 1942.


Ο γιος της Χέπμπορν, Λούκα Ντότι, λέει πως το βιβλίο του Μάτζεν λύνει κάποια μυστήρια που είχε για την μητέρα του.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι λέξεις Καλό και Κακό, Αγάπη και Έλεος ήταν τόσο θεμελειώδεις στις δικές της αφηγήσεις. Γιατί ήταν τόσο ανοιχτή για ορισμένα γεγονότα και γιατί κράτησε τόσους άλλους έξω από κάποια στοιχεία της ύπαρξής της» γράφει ο Ντότι στο εισαγωγικό σημείωμα.

Ο Μάτζεν λέει ότι η Χέπμπορν εργάστηκε στην Ολλανδική Αντίσταση ως βοηθός γιατρού κατά τη διάρκεια της μάχης στο Άρνεμ το 1944.

Τα δύο πρώτα χρόνια του πολέμου, η Χέπμπορν είχε να αντιμετωπίσει το γεγονός πως ο πατέρας της ήταν ναζιστής και η μητέρα της φιλοναζιστής.


Ήταν μπαλαρίνα στην Αγγλία προτού μετακομίσει στην Ολλανδία και στη συνέχεια γίνει η πιο νεαρή διάσημη μπαλαρίνα του Άρνεμ.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο ισχυρίζεται πως περιλαμβάνει «αναμνήσεις της Όντρεϊ, νέες συνεντεύξεις με ανθρώπους που την γνώριζαν στον πόλεμο, ημερολόγια πολέμου και έρευνες στα ολλανδικά αρχεία».

Οι λεπτομέρειες αυτές θα ρίξουν νέο φως στην άγνωστη ιστορία της διάσημης ηθοποιού που αγάπησε ο κόσμος, καθώς πολεμούσε με τον δικό της τρόπο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


«Όταν η μητέρα μου μιλούσε για τον εαυτό της και για το τι της δίδαξε η ζωή, το Χόλιγουντ ήταν πάντα απών» γράφει ο Ντότι στο εισαγωγικό σημείωμα. «Αντί να κατονομάζει γνωστά μέρη του Χόλιγουντ, μας έδινε ασαφείς και μερικές φορές άγνωστες ολλανδικές τοποθεσίες. Οι αναμνήσεις από τα κόκκινα χαλιά αντικαθίσταντο από τα επεισόδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κατάφερνε να μεταμορφώνει σε παιδικά παραμύθια» προσθέτει.


Άγνωστες φωτογραφίες και άλλες ασπρόμαυρες περιλαμβάνονται επίσης σε ξεχωριστό τμήμα του βιβλίου – πολλές από τις οποίες προέρχονται από την προσωπική συλλογή της Χέπμπορν.

Φωτογραφίες: AP, Splash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ