Γιαπωνέζικος γάμος: Παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Αγιάκο, με κόκκινο νυφικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιαπωνέζικος γάμος: Παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Αγιάκο, με κόκκινο νυφικό [εικόνες]

Η πριγκίπισσα Αγιάκο με τον σύζυγός της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Αγιάκο, παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό σε μια τελετή γεμάτη με τελετουργικά έθιμα σήμερα στο ναό Meiji του Τόκιο.

Η Αγιάκο και ο γαμπρός Κέι Μορίγια, εμφανίστηκαν στις ειδήσεις να περπατούν αργά περνώντας μπροστά από τους καλεσμένους τους στο ιερό. Ο γάμος έλαβε χώρα σε ένα από τα κτίρια που μοιάζουν με παγόδα και περιλάμβανε μια ανταλλαγή δαχτυλιδιών και το μοίρασμα ενός φλυτζανιού σάκε, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Emmanuel Delétrée (@pierre.emmanuel.deletree) στις 29 Οκτ, 2018 στις 12:13 πμ PDT

Προτού η Μέγκαν η δούκισσα του Σάσεξ εμφανιστεί στο γάμο της με ένα μεταξωτό νυφικό Givenchy για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι, το κοινό πέρασε μήνες προσπαθώντας να μαντέψεις ποιος θα είχε την τιμή να σχεδιάσει το νυφικό.

Πριν από τον γάμο της πριγκίπισσας Αγιάκο, όμως δεν τίθεται το ερώτημα ποιος θα είναι ο σχεδιαστής της νύφης, αλλά τι είδους κιμονό θα επέλεγε να φορέσει και ίσως, το πιο σημαντικό, τι θα συμβόλιζε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royal World Thailand (@royalworldthailand) στις 29 Οκτ, 2018 στις 12:56 πμ PDT


Σύμφωνα με τον αυτοκρατορικό νόμο της Ιαπωνίας, μετά τον γάμο της η Αγιάκο με τον Μορίγια – υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας – θα παραιτηθεί από την βασιλική της ιδιότητα και θα λάβει ένα κατ’ αποκοπή ποσό ύψους 950.000 δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση για την υπόλοιπη ζωή της.

Η 28χρονη νύφη είχε τα μαλλιά της σε στυλ Heian, ένα παραδοσιακό χτένισμα της Ιαπωνίας και ένα μπεζ παραδοσιακό κιμονό με λευκά και πράσινα μοτίβα, ενώ αγότερα άλλαξε σε ένα κόκκινο ιαπωνικό κιμονό.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη» είπε στους δημοσιογράφους μετά την τελετή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royal World Thailand (@royalworldthailand) στις 29 Οκτ, 2018 στις 12:18 πμ PDT


Ο Μορίγια, από την πλευρά του ελπίζει πως θα βοηθήσει την Αγιάκο να προσαρμοστεί στην ζωή ενός κοινού θνητού. «Θέλω να συνεργαστούμε, πιασμένοι χέρι- χέρι και να δημιουργήσουμε μια οικογένεια γεμάτη με χαμόγελα» είπε.

Η Αγιάκο απότισε φόρο τιμής στον αυτοκράτορα Ακιχίτο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε την Δευτέρα, ελπίζει να συνεχίσει να βοηθά τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα ως πρώην μέλος, πλέον, της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Η τελετή και ο συμβολισμός
Την Παρασκευή, η πριγκίπισσα επισκέφθηκε ένα ιερό στο εσωτερικό του αυτοκρατορικού ανακτόρου και πήρε μέρος σε τελετή για να αποχαιρετήσει τον αυτοκράτορα Ακίχιο και την αυτοκράτειρα Μίχικο. Σε μια τελετή γνωστή ως Choken-no-gi, το αυτοκρατορικό ζευγάρι αντάλλαξε με σάκε.

Σήμερα, Δευτέρα, η πριγκίπισσα Αγιάκο έφτασε στο ιερό Meiji για να παντρευτεί τον Μορίγια φορώντας μια εξωτερική κάπα uchiki και hakama, ένα φαρδύ πτυχωτό παντελόνι δεμένο στη μέση που πέφτει χαμηλά στους αστραγάλους. Λίγο αργότερα, άλλαξε σε πιο επίσημο ένδυμα (Και οι δύο ενδυμασίες έχουν φορεθεί από την ιαπωνική αυτοκρατορία από την εποχή Heian, η οποία διήρκησε από το 794 έως το 1185).

Μετά τον γάμο, την Τρίτη, οι νεόνυμφοι θα παραστούν σε ένα επίσημο δείπνο, πιθανότατα στο New Otani Hotel του Τόκιο παρουσία του Πρίγκιπα και της πριγκίπισσας όπου η Αγιάκο θα συστηθεί στην οικογένεια του Μορίγια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ