Ο Γιάννης Πρετεντέρης για το Mega: «Είναι γνωστό ποιοι το έκλεισαν, με διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα» - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Πρετεντέρης για το Mega: «Είναι γνωστό ποιοι το έκλεισαν, με διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα από την πρωινή του εκπομπή στο Thema Radio 104,6, ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε για το «μαύρο» στο Mega.

«Για το Mega δεν θα πω πολλά. Μιλούν τα δάκρυα, ο σεβασμός, η συγκίνηση και η πολλή αγάπη του κόσμου. Μιλούν ακόμα τα κροκοδίλεια δάκρυα όσων δεν το ήθελαν και το πολέμησαν, συχνά με μικρότητα, νοσηρότητα και κόμπλεξ.

Δεν το ήθελαν γιατί ήταν το μέτρο που χρειάζεται η κοινωνία και στο οποίο δεν μετείχαν οι ίδιοι. Μέτρο πολιτικό, κοινωνικό, αισθητικό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, τηλεοπτικό, προσωπικό για όσους δουλεύαμε εκεί. Το Mega λείπει και θα λείψει. Ενδεχομένως δεν θα υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο. Αλλά ταυτοχρόνως δικαιώνεται, δικαιώθηκε καθημερινά στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό το κύμα αγάπης των ημερών δεν είναι τυχαίο.

Δικαιώνεται πολιτικά από την πορεία του τόπου και από την κυβέρνηση που το πολέμησε. Τόσοι ήταν, όσοι τους λέγαμε. Δικαιώνεται τηλεοπτικά. Ανοίξτε τις τηλεοράσεις και πέστε μου τι βλέπετε.

Το Mega δεν ήταν το καλύτερο επειδή ήταν το πρώτο. Ηταν το πρώτο επειδή ήταν το καλύτερο. Αν και κλειστό θα συνεχίσει να υπάρχει σε όλους όσοι το αγάπησαν και το υπηρέτησαν. Οπως λέει και ο Οσκαρ Ουάιλντ, οι αναμνήσεις είναι ο μόνος παράδεισος από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να μας διώξει.

Εύχομαι στις νεώτερες γενιές δημοσιογράφων και καλλιτεχνών να φτιάξουν το δικό τους Mega. Αυτό που θα έχει ανάγκη η επόμενη Ελλάδα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι γνωστό ποιοι έκλεισαν το Mega, με διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα, και θα τα πούμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Πρετεντέρης MEGA Channel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ