Ποιοι θα κατασκευάσουν τα εκκρεμή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος

Από την αιτιολόγηση των προσφορών θα καθοριστεί ποιοι θα κατασκευάσουν τα εκκρεμή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αιτιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για την κατασκευή των τμημάτων 2, 3 και 4 του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος, θα καθορίσει τους τελικούς αναδόχους των τριών εργολαβιών που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Προσωρινός μειοδότης και για τα τρία τμήματα έχει κηρυχθεί η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών», συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα, η οποία συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες να είναι οριστικός ανάδοχος.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών έχει ζητήσει αιτήσεις αιτιολόγησης από τους μειοδότες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2016.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως για το τέταρτο τμήμα, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα, μήκους 9 χιλιομέτρων, οι εταιρείες Καλογρίτσα φαίνεται πως μπορούν να αιτιολογήσουν την προσφορά τους, που ανέρχεται σε 36,7 εκατομμύρια ευρώ με έκπτωση 50,39%.

Διαβάστε περισσότερα για τους γρίφους του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος στο economista.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ