Μήνυμα Φίλη σε Καμμένο: Ασε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση - iefimerida.gr

Μήνυμα Φίλη σε Καμμένο: Ασε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση

Μήνυμα Ν. Φίλη (αριστερά)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα-προτροπή στον Πάνο Καμμένο στέλνει ο Νίκος Φίλης ο οποίος καλεί τον κυβερνητικό εταίρο να αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΕΠΟΧΗ», αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» μιλά για 25ετή εκκρεμότητα που έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή.

Ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι η κυβερνητική αποφασιστικότητα να δοθεί λύση στην διμερή διαφορά, είναι αυτό που αποδιοργανώνει την εθνικιστική παρέμβαση, ενώ με πολύ προσεκτικό τρόπο τοποθετεί στην ίδια ακτή με τους εθνικιστές του VMRO, όσους (άρα και τους ΑΝΕΛ) διαφωνούν με την συμφωνία αναφέροντας: « Παρατηρούμε ότι οι εθνικισμοί εδώ και στην ΠΓΔΜ λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κοινό παρονομαστή την παράδοξη κριτική ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών και οι δύο κυβερνήσεις ξεπουλάνε τη χώρα τους!».

Μάλιστα ο βουλευτής προχωρά ένα βήμα ακόμα και καλεί τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ (αλλά και τα άλλα κόμματα) όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, να αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Όταν ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα» αναφέρει «και έλθει η συμφωνία που έχει μάλιστα την απροσχημάτιστη υποστήριξη του ΟΗΕ και της Δύσης για κύρωση στην ελληνική Βουλή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα που απειλούν τη συνοχή τους. Η ψήφος κατά συνείδηση μπορεί να δώσει σε όλους διέξοδο. Ας το τολμήσουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Νίκος Φίλης εμφανίζεται σκεπτικός απέναντι στο ενδεχόμενο να σχηματιστεί νέα πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή, γιατί κατά κατά τη γνώμη του οι συμμαχίες πρέπει να συνομολογούνται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και μετά από νωπή λαϊκή εντολή. Ωστόσο, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει τρόπο να βρει εναλλακτική πλειοψηφία αφού θεωρεί ως ζωτικής σημασίας για την κοινωνική πλειοψηφία, τα όσα πρέπει να νομοθετηθούν μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ