H Νάντια Κοντογιώργη φορά τη μακριά κόμη της Εσμεράλδας στην «Παναγία των Παρισίων» [εικόνες] - iefimerida.gr

H Νάντια Κοντογιώργη φορά τη μακριά κόμη της Εσμεράλδας στην «Παναγία των Παρισίων» [εικόνες]

«Εσμεράλδα» η Νάντια Κοντογιώργη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταλαντούχα Νάντια Κοντογιώργη φορά την περούκα της Εσμεράλδας και πρωταγωνιστεί στην «Παναγία των Παρισίων» στο Παλλάς.

Στο πλευρό της Κουασιμόδος ο υπέροχος Δημήτρης Πιατάς, απίστευτα μεταμορφωμένος για τις ανάγκες της παράστασης.

Πώς μία απόφοιτη της Νομικής βρέθηκε πάνω στη σκηνή; Τη ρωτώ «Η αρχική επιλογή σπουδών ήταν επηρεασμένη από γονεϊκά κ κοινωνικά πρότυπα, το θέατρο είναι η ψυχική μου επιλογή» τονίζει η Νάντια Κοντογιώργη μιλώντας στο iefimerida για την παράσταση.

Ενα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο.

Εύκολη ή δύσκολη απόφαση να πρωταγωνιστήσετε σε παιδικό και γιατί; «Με γοήτευσε πολύ ο ρόλος κ το έργο, το ότι θα πούμε την ιστορία σε παιδιά μάς κινεί σε δρόμους αυθόρμητους και αληθινούς»

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση για τον Δημήτρη Πιατά σε Κουασιμόδος, πλάι στην Εσμεράλδα, Νάντια Κοντογεώργη

Πόσο σημαντικό θα λέγατε ότι είναι το παιδικό θέατρο. Το να έρθουν από νωρίς τα παιδιά σε επαφή μαζί του; «Έχουμε μάθει να δομούμε την ενήλικη λογική σε βαθιά ριζωμένους μύθους , οπότε η επαφή με τη ζωντανή θεατρική πράξη με ιστορίες σημαντικές όπως αυτή του Ουγκό συμβάλει θετικά».

Ποια η σχέση σας με τα παιδιά; «Ανοιχτή! Στη Μελωδία της ευτυχίας και τώρα ως Εσμεράλντα αλλά και στο Ματίλντα που δουλεύω με παιδιά είναι πολύτιμο. Μαθαίνω πολλά για τη ζωή, για εμενα και για την υποκριτική!».

Μία ιστορία για τον ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη. Υπάρχει αυτός ο έρωτας σήμερα; «Φυσικά υπάρχει! Ας έχουμε το θάρρος να τον προσφέρουμε».

Ενα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα

Η μικρή Νάντια (στο παρελθόν) αγαπούσε την «Παναγία των Παρισίων»; Ποια η σχέση σας με τα «παραμύθια» γενικότερα; «Ηταν μια άπω τις ιστορίες που είχα αγαπήσει ειδικά μέσω Disney. Τα παραμύθια ήταν η αγαπημένη μου στιγμή με τον πατέρα μου. Εφεύρισκε δικές του ιστορίες αν και κουρασμένος από τις πολλές ώρες δουλειάς».

Πως σας φαίνεται η μακριά σας κόμη, δεδομένου ότι συνήθως έχετε κοντά μαλλιά; «Τα είχα πολλά χρόνια από παιδί πολύ μακριά οπότε με συνδέει σωστά με το τότε».

Διασκευή-κείμενο: Στρατής Πασχάλης Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου / Μουσική: Νίκος Κυπουργός/ Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης/ Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος

Τι να κρατήσουν τα παιδιά και τι θα λέγατε, οι μεγάλοι, μετά από την παράσταση; «Τα παιδιά την αγάπη ως μόνο δρόμο και τη διαφορετικότητα γιορτή. Οι μεγάλοι θα δουν μαζί με τα παιδιά μια μεγάλη παραγωγή στο θέατρο Παλλάς , υπέροχη μουσική, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, ακροβάτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό»

Υπάρχει μία έκρηξη μιούζικαλ τελευταία κ εσείς συμμετέχετε σε πολλά αυτά. Το κοινό τα λατρεύει, κάτι που δεν βλέπαμε παλαιότερα. Είναι τάση/μόδα των ημερών; «Ειναι είδος θεάτρου κ το υποτιμούμε θεωρώντας το μόδα. Υπαρχει πλέον γενιά ηθοποιών -τραγουδιστών -χορευτών που μπορεί να το υποστηρίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Θεωρείτε ότι είστε από τις τυχερές, στο χώρος σας; «Βεβαίως ναι».

Πιστεύετε στην τύχη; «Που ειναι στο χέρι μας»

Τι άλλο ετοιμάζετε για τη σεζόν; «Ματιλντα στο θέατρο Ακροπόλ»

Υπάρχει καθημερινότητα χωρίς μουσική και τραγούδια; «Ολα είναι μουσική και αν όχι, τραγουδάω».

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Κουασιμόδος), Νάντια Κοντογεώργη (Εσμεράλδα), Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρολό), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρεγκουάρ), Κωστας Μαγκλάρας (Βασιλιάς των Τσιγγάνων), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Φοίβος), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Βασιλιάς Λουδοβίκος)

Η «Παναγία των Παρισίων» στο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.
Τη διασκευή του κλασικού κειμένου έχει αναλάβει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός, τους υπέροχους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Κουασιμόδος), Νάντια Κοντογεώργη (Εσμεράλδα), Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρολό), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρεγκουάρ), Κωστας Μαγκλάρας (Βασιλιάς των Τσιγγάνων), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Φοίβος), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Βασιλιάς Λουδοβίκος) και οι λυρικοί τραγουδιστές Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλλης (Δύο Γρύπες).

Μαζί τους ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών.

Από 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ