Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία στα νησιά την περίοδο του Πάσχα - iefimerida.gr

Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία στα νησιά την περίοδο του Πάσχα

Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία στα νησιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χαριστική βολή στον τουρισμό - που ήδη βάλλεται - τη ρίχνει η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), υποστηρίζουν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, τονίζοντας ότι αντίκτυπος ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και φθάνει και στις αγορές - δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό.

Οπως υπενθυμίζει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώτη ερώτηση που έκαναν οι Γερμανοί προς τον ελληνα υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλανο, στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ήταν πώς θα εξελιχθεί εφέτος η κατάσταση με τις απεργίες, γεγονός που αποδεικνύει και εμπράκτως το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η κινητοποίηση της ΠΝΟ.

Ηδη τα ποσοστά των κρατήσεων στα νησιά, σε σχέση με πέρυσι, έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, Χριστίνα Τετράδη, η πτώση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ξεπερνάει το 50%, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα ξενοδοχεία που είναι στο κέντρο, μόνο δύο είναι αυτά που έχουν ανοίξει περιφερειακά.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στον πρώτο για αυτή την περίοδο τουριστικό προορισμό, την Κέρκυρα, που σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων 5.000 δωμάτια παραμένουν αδιάθετα, μια πτώση πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές των ξενοδοχείων

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, αυτές κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (20 ευρώ σε τετράστερο με διατροφή την ημέρα) και εύλογα ερωτήματα εγείρονται για τη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων αλλά και την παροχή υπηρεσιών, όπως τονίζει ξενοδόχος που κρατά τη δική του τουριστική μονάδα κλειστή για την περίοδο των εορτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ