ΠΓΔΜ: Οι «αντάρτες» του VMRO σχηματίζουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα - iefimerida.gr

ΠΓΔΜ: Οι «αντάρτες» του VMRO σχηματίζουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα

Oι εν λόγω βουλευτές είχαν στηρίξει στη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής στις 19/10/2018 την αναθεώρηση του Συντάγματος (Φωτογραφία: ΑΡ/Boris Grdanoski)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δική τους κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτήσουν οι αποπεμφθέντες από το VMRO-DPMNE βουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι στο πρακτορείο ειδήσεων MIA, έλαβε επιστολές από τους οκτώ βουλευτές, όπου αναφέρουν ότι εφεξής θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι.

Παράλληλα κατατέθηκε επίσημο έγγραφο στο αρχείο της Βουλής των Σκοπίων, όπου αναφέρεται ότι οι εν λόγω βουλευτές θα σχηματίσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα, πιθανότερη επικεφαλής της οποίας θα είναι η Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα, πρώην υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Επικαλούμενο πηγές το πρακτορείο αναφέρει ότι η ομάδα αυτή θα ενταχθεί στην αντιπολίτευση και τα μέλη της θα μετέχουν στις συζητήσεις για τις τροπολογίες του Συντάγματος, όπου θα στηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα περί διασφάλισης της «μακεδονικής» ταυτότητας, που έστειλαν στη Βουλή πριν την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ