To Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα – Χτύπησε δεκάδες στόχους της Χαμάς [εικόνες & βίντεο]

Σφοδρή επίθεση κατά στόχων της Χαμάς, όπως λέει, εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις από τη Γάζα 39 ρουκετών κατά περιοχής κοντά στην πόλη Σντερότ.

RAW FOOTAGE: This is what it looks like when rockets are intercepted right above your home.
10-12 rockets were fired from #Gaza at #Israel, the Iron Dome aerial defense system intercepted several. pic.twitter.com/L1zx99R55c

Δέκα από τις ρουκέτες αυτές αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού καταστράφηκαν 80 στόχοι της Χαμάς.

Δεν αναφέρθηκαν πάντως θύματα σε καμία από τις δύο πλευρές.

#Gaza; Even hospitals are targeted, photos from the Indonesian hospital north the Gaza strip#GazaUnderAttack pic.twitter.com/cCHUM1x7zH

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ισραηλινή επίθεση αντιποίνων υπέστη ζημιές ένα ινδονησιακό νοσοκομείο στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ προκλήθηκε μπλακ άουτ στην ίδια την πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «εσκεμμένα» δημιούργησε κέντρο εκπαίδευσης και έφτιαξε μια αποθήκη πυρομαχικών «κοντά σε σχολεία, ένα νοσοκομείο κι ένα τέμενος».

WATCH: We just struck Hamas' General Security Services‘ HQ in #Gaza in response to rockets fired at #Israel. We warned the building's occupants to evacuate several times prior to the strike. pic.twitter.com/Eb5nz80i4f

Έδωσε δε στη δημοσιότητα βίντεο από μια επίθεση κατά του αρχηγείου, όπως λέει, των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς.

Ουδεμία παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση με τις ρουκέτες που έγινε μετά το θάνατο πέντε Παλαιστινίων μέσα στη λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τους ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι είναι παραταγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Οι πέντε Παλαιστίνιοι, ηλικίας από 19 έως 27 ετών, σκοτώθηκαν σε χωριστά επεισόδια.

Εξάλλου ένας έκτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

Το Ισραήλ «δείχνει» Συρία και Ιράν για την εκτόξευση των ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Συρία ότι έδωσε την εντολή, με την υποστήριξη του Ιράν, σύμμαχο της κυβέρνησης της Δαμασκού, για την εκτόξευση των ρουκετών από την Γάζα στο Ισραήλ.

«Η ρίψη ρουκετών τη νύχτα στο Ισραήλ διατάχθηκε από τη Δαμασκό με σαφή ανάμειξη των Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ότι τα ισραηλινά αντίποινα «δεν θα είναι περιορισμένα γεωγραφικώς».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ