Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Sony ως το τέλος του χρόνου - iefimerida.gr

Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Sony ως το τέλος του χρόνου

Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Sony ως το τέλος του χρόνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 10.000 υπαλλήλους της θα απολύσει μέχρι το τέλος του χρόνου η Sony, σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας της περικοπής ορισμένων τομέων των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, η περικοπή αυτή αντιστοιχεί στο 6% του προσωπικού της Sony ανά τον κόσμο, που στα τέλη Μαρτίου 2011 ανερχόταν σε 168.200 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Καζούο Χιράι δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, αφού η εταιρεία κατέγραψε ετήσιες ζημιές 220 δισ. γεν (δηλαδή, περίπου 2 δισ. ευρώ) και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 95 δισ. γεν (δηλαδή, 900 εκ. ευρώ) μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ο όμιλος επλήγη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 και αναγκάσθηκε να καταργήσει 16.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο κλείνοντας εργοστάσια και προσφεύγοντας σε υπεργολαβίες.

Οι ανταγωνιστικές ιαπωνικές εταιρείες Panasonic και Sharp είναι επίσης αναγκασμένες να προβούν σε αναδιάρθρωση των γραμμών παραγωγής και των τρόπων λειτουργίας τους για να προσαρμοσθούν σε μία συγκυρία ανταγωνισμού όλο και πιο βεβαρυμένη, εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της αυξημένης ισοτιμίας του γεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ