Αστεροσκοπείο Αθηνών: Κλιμάκιο στη Ζάκυνθο για πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας - iefimerida.gr

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Κλιμάκιο στη Ζάκυνθο για πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας

Καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό στην Ζάκυνθο/ φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών, ύστερα από τον ισχύρο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου, τκλιμάκιο μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Αναλυτικότερα το δελτίο αναφέρει:

«Αμέσως μετά τον σφοδρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018, που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου, κλιμάκια επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μεταβαίνουν στην πληγείσα περιοχή. Το κλιμάκιο θα εγκαταστήσει δίκτυο φορητών σεισμογράφων στην Ζάκυνθο, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Τα δεδομένα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο (μέσω κινητής τηλεφωνίας) στις εγκαταστάσεις του Γ.Ι. /ΕΑΑ στο Θησείο, για άμεση αξιολόγηση και υπεύθυνη ενημέρωση της Πολιτείας και του κοινού. Το δίκτυο θα παραμείνει εγκατεστημένο στην περιοχή για όσο καιρό απαιτηθεί. Το κλιμάκιο του Γ.Ι./ΕΑΑ θα ενημερώνει συνεχώς τα τοπικά ΜΜΕ και το κοινό στις πληγείσες περιοχές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ