Τι συμβαίνει μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα με επιζώντες -Δύτης περιγράφει [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα με επιζώντες -Δύτης περιγράφει [εικόνες]

Ο Δύτης- ήρωας της πτώσης του αεροσκάφους AIR NIUGINI/ Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εμπειρία του από την προσπάθεια διάσωσης επιβατών μετά από αεροπορικό δυστύχημα στη Μικρονησία περιέγραψε ένας Αυστραλός δύτης ο οποίος έφτασε εκεί πριν από τους δύτες του λιμενικού.

Πρόκειται για την αεροπορική πτήση Air Niugini Flight 73, η οποία εκτελούσε πτήση προς την Παπούα Νέα Γουινέα στις 28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και προσθαλάσσωσε σε λιμνοθάλασσα στην Μικρονησία.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 47 άτομα... 35 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.

Την εμπειρία του από την προσπάθεια διάσωσης επιβατών μετά από αεροπορικό δυστύχημα στη Μικρονησία περιέγραψε ένας Αυστραλός δύτης ο οποίος έφτασε εκεί πριν από τους δύτες του λιμενικού.

Για την ακρίβεια, ο δύτης Ανταμ Μιλμπερν ήταν ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου, ο οποίος βοήθησε τους συνεπιβάτες του να εκκενώσουν το αεροπλάνο μέχρι να φτάσει το λιμενικό.

Ωστόσο η προσπάθειά του δεν ήταν εύκολη, καθώς ήταν ουσιαστικά μόνος του μιας και το πλήρωμα αδυνατούσε από το σοκ να βοηθήσει τους επιβάτες.

«Ήμουν και εγώ σαν όλους τους άλλους, ταραγμένος. Σκεφτόμουν “πώς φτάσαμε ως εδώ? Τι συμβαίνει? Τι κάνουμε τώρα σε ένα αεροπλάνο που επιπλέει στο νερό», είπε ο Ανταμ στο ABC.

Πρόκειται για την αεροπορική πτήση Air Niugini Flight 73, η οποία εκτελούσε πτήση προς την Παπούα Νέα Γουινέα στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο δύτης ανέφερε πως το πλήρωμα έδωσε οδηγίες τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε πως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι άρχισε να βοηθά τους γύρω του, δίνοντάς τους σωσίβια.

Ο Μίλμπερν αναρωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να σώσει τον ένα και μοναδικό νεκρό από το αεροπορικό δυστύχημα, έναν Ινδονήσιο.

«Κυριολεκτικά βοήθησα όλους όσους βγήκαν από την πόρτα εξόδου της αριστερής πτέρυγας, είτε τους βοηθούσα να πηδήξουν στη σωσίβια σχεδία είτε να φορέσουν τα σωσίβια τους, έτσι ώστε να μην βγει κανείς και να πέσει απροστάτευτος στην θάλασσα, είμαι απολύτως σίγουρος γι 'αυτό», είπε.

Η προσπάθειά του Ανταμ δεν ήταν εύκολη, καθώς ήταν ουσιαστικά μόνος του μιας και το πλήρωμα αδυνατούσε από το σοκ να βοηθήσει τους επιβάτες.

Ο δύτης ανέφερε επίσης ότι πολλοί υπέστησαν τραυματισμούς στο κεφάλι ή στον αυχένα από το χτύπημα στο μπροστινό μέρος των καθισμάτων τους κατά την πρόσκρουση.

Ακόμη ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, ο Μπιλ Τζινς που ήταν επιβάτης στην πτήση του Boeing 737, χαρακτήρισε ηρωική την πράξη του Μίλμπερν.

«Ξέρω τον Ανταμ και ξέρω ότι θα είναι ο τελευταίος που θα πει τον εαυτό του ήρωα, παρ΄όλο που ήταν», είπε ο δημοσιογράφος.

Η αεροπορική εταιρία Air Niugini, ανακοίνωσε αρχικά ότι και οι 35 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ωστόσο, αργότερα προέκυψε ότι ένας επιβάτης είχε πεθάνει.

Το σώμα του Eko Cahyanto Singgih βρέθηκε από τους Αμερικανούς ναυτικούς μέσα στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Μικρονησίας.

Ο Μίλμπερν αναρωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να σώσει τον ένα και μοναδικό νεκρό από το αεροπορικό δυστύχημα, έναν Ινδονήσιο.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή, τέσσερις από αυτούς σοβαρά.

Πέρα από το λιμενικό, στην διάσωση των επιβατών βοήθησαν και οι ντόπιοι του νησιού, οι οποίοι πήραν τα ψαροκάικα τους και κατευθύνθηκαν προς το βυθισμένο αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσθαλάσσωση αεροπλάνο δύτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ