Η διαφορά 300 εκατ. ευρώ στους υπολογισμούς για το πλεόνασμα και τι σημαίνει - iefimerida.gr

Η διαφορά 300 εκατ. ευρώ στους υπολογισμούς για το πλεόνασμα και τι σημαίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήλθαν, είδαν, κατέγραψαν και απήλθαν τα τεχνικά κλιμάκια των Ευρωπαίων, χωρίς να πείθονται- επί του παρόντος- ότι το πλεόνασμα του 2019 θα είναι όσο το εκτιμά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση ότι η υπόθεση των συντάξεων θα κριθεί το παρά 1’.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων από τους υπολογισμούς της Αθήνας, απέχουν περίπου 300 εκατ. Ευρώ. Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με τη διαφορά των 600 εκατ. ευρώ, που υπήρχε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, η απόκλιση αυτή δεν είναι αμελητέα, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών καταλήγει σε οριακή υπέρβαση του στόχου για πλεόνασμα 3,5%: μόλις 190 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group δεν επεφύλασσε ειδήσεις, πόσο μάλλον ευχάριστες εκπλήξεις για την ελληνική πλευρά, η οποία στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει ως τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Κομισιόν στις 20 Νοεμβρίου, θα πρέπει είτε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι οι εκτιμήσεις τους είναι υπερσυντηρητικές είτε να επιλέξει πώς θα καλύψει αυτή τη διαφορά με παρεμβάσεις στις συντάξεις και στις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλεόνασμα Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ