Επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους τεχνικούς ραδιοφωνίας και τους ηχολήπτες - iefimerida.gr

Επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους τεχνικούς ραδιοφωνίας και τους ηχολήπτες

Κονσόλα σε στούντιο/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου από τις προβλέψεις της σύμβασης, που υπογράφουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), ωφελούνται συνολικά 417 εργαζόμενοι.

Τα κατώτατα όρια βασικών μηνιαίων μισθών, σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια για τους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε Ρ/Σ, ξεκινούν από 1.010 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο και φτάνουν έως τα 2.585 ευρώ για το τελευταίο κλιμάκιο.

Από την 21η Αυγούστου 2018, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν επεκταθεί 8 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ