Τα φώτα του νέου Ford Focus έχουν μυστικά [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα φώτα του νέου Ford Focus έχουν μυστικά [βίντεο]

Τα φώτα του νέου Ford Focus έχουν μυστικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα φώτα των αυτοκινήτων και η απόδοσή τους παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια και έτσι η πρόοδος, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής.

Στα πλαίσια αυτά η Ford, έχει στην τελευταία γενιά του Focus εξελίξει ένα νέο σύστημα για τους προβολείς το οποίο δεν βασίζεται στο GPS αλλά παίρνει στοιχεία για την κατάσταση του δρόμου σε πραγματικό χρόνο από τις πινακίδες μέχρι την διαγράμμιση. Έτσι σε έναν κυκλικό κόμβο, η δέσμη απλώνει αρκετά προς τα πλάγια, ενώ το Adaptive Front Lighting System παρακολουθεί και τη διαγράμμιση και στρέφει την δέσμη προτού καν στρίψουν οι τροχοί.

Η προσπάθεια της Ford είναι να κάνει την νυχτερινή οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, ενώ εξετάζει και ένα νέο σύστημα με υπέρυθρη κάμερα, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς, ποδηλάτες ή και ζώα σε απόσταση έως και 120 μέτρα και ανάλογα να προσαρμόζει την δέσμη των προβολέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ford Focus Φώτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ