Θεσσαλονίκη: 68χρονος είχε στο σπίτι του αρχαία νομίσματα και αντικείμενα - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: 68χρονος είχε στο σπίτι του αρχαία νομίσματα και αντικείμενα

Περιπολικό/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, βρέθηκαν στο σπίτι 68χρονου έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14 χάλκινα και ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους, τμήμα από σιδερένιο μαχαιρίδιο, 4 χάλκινα αντικείμενα-εξαρτήματα ζώνης, 8 μεταλλικά σφαιρικά αντικείμενα, 18 τεμάχια-τμήματα πήλινων αγγείων-προτομών-αντικειμένων, φορητός πομποδέκτης, λειόκαννο πυροβόλο όπλο, 10 φυσίγγια, 2 ράβδοι ανίχνευσης, αρχαιολογικός και τουριστικός οδηγός νομού της Θεσσαλίας, εκτυπωμένοι χάρτες και εγχειρίδιο που αφορά αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρχαιοκαπηλία Σύλληψη Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ