Πώς το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει, με τον Σπύρο Λούη, στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει, με τον Σπύρο Λούη, στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας [εικόνες]

Τρεχουμε για το Μουσείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει σε ένα από σημαντικότερα διεθνή αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά, δεκαοκτώ δρομείς από την Αμερική με καταγωγή από διαφορετικές χώρες του κόσμου, τρέχουν σε αυτή τη μοναδική κλασική διαδρομή, για την ενίσχυση του έργου του Μουσείου Μπενάκη.

Απεικόνιση των νικητών του Μαραθωνίου του 1896, Σπύρου Λούη και του 1906, M.D. Sherring, Σωτήρης Xρηστίδης (1858-1940), Χρωμολιθογραφία, 1906-1940, 61 x 43 εκ., Δωρεά Παύλου Kαλλιγά. Μουσείο Μπενάκη

Προσφορά για τους δρομείς
Με αφορμή τη συγκινητική αυτή προσφορά, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη παρέχει σε όλους τους δρομείς όλων των επιπέδων και αγώνων της φετινής διοργάνωσης, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους, την ευκαιρία να επισκεφτούν τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του με δωρεάν είσοδο σε όλα του τα κτήρια (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Πινακοθήκη Γκίκα, Μουσείο Παιχνιδιών, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138).

Ο Σπύρος Λούης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896

Παράλληλα, προγραμματίζει ειδικά σχεδιασμένες θεματικές ξεναγήσεις στις συλλογές του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού, για τους δρομείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση με πλήρες επίπεδο εγγραφής, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896. Ο Σπύρος Λούης φωτογραφίζεται μαζί με άλλους ολυμπιονίκες κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων και των διπλωμάτων. Αθήνα, 1896. Φωτογράφος Albert Meyer. Φωτογραφικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσείο Μπενάκη ΣΕΓΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ