Λέκκας για Ζάκυνθο: «Περιμένουμε μετασεισμό 5,9 ρίχτερ τις επόμενες ώρες» - iefimerida.gr

Λέκκας για Ζάκυνθο: «Περιμένουμε μετασεισμό 5,9 ρίχτερ τις επόμενες ώρες»

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Ευθύμιος Λέκκας, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, η Ζάκυνθος γλίτωσε τα... χειρότερα, καθώς αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός μέχρι τη Μάλτα.

Τέλος, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επεσήμανε πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, αφού τις επόμενες ώρες ή ημέρες περιμένουμε έναν μετασεισμό που θα αγγίξει τα 5,9 ρίχτερ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Λέκκας τόνισε πως οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο συνιστάται να αποφεύγονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ