Τα πρακτικά και οι φήμες αλλοίωσής τους πυροδότησαν νέα κόντρα κυβέρνησης-Κοτζιά - iefimerida.gr

Τα πρακτικά και οι φήμες αλλοίωσής τους πυροδότησαν νέα κόντρα κυβέρνησης-Κοτζιά

Ο τέως ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό / Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εντονους κραδασμούς εξακολουθεί να προκαλεί στην κυβέρνηση η σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με το Νίκο Κοτζιά, την οποία αξιοποιούν ως αντιπερισπασμό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να απαντήσουν στην κριτική που δέχονται, σε σχέση με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου στο πλαίσιο έρευνας για μίζες στους εξοπλισμούς επί των ημερών του στο Πεντάγωνο.

Το νέο επεισόδιο του «πολέμου» ξεδίπλωσε χτες ο Πάνος Καμμένος, υπό την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για αποδέσμευση των πρακτικών της επίμαχης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός άμυνας διέψευσε ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε λόγο για χρηματισμό της κυβέρνησης, από τoν Τζόρτζ Σόρος.

Ωστόσο επιχείρησε νέο χτύπημα στον Νίκο Κοτζιά και φωτίζοντας μια πλευρά των όσων είπε, σημείωσε: Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεων βίζα που δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση.

Η νέα βολή προς τον Νίκο Κοτζιά ολοκληρώθηκε με μια ακόμα αναφορά στον πρώην υπουργό.

Όταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε για όσα λέγονται εναντίον του ότι χτύπησε τον υπουργό εξωτερικών με ισχυρισμούς για τον Σόρος απάντησε ότι: Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον. Το πολύν της θλίψεως…

Ήδη όμως οι κουβέντες αυτές στάθηκαν αρκετές για την νέα ανάφλεξη Κοτζιά.

Συνομιλητές του πρώην υπουργού δεν άφησαν το χτύπημα αναπάντητο. Εξέφρασαν λίγο αργότερα (στον ΑΝΤ1) όχι μόνο επιμονή στα αρχικά παράπονα Κοτζιά, αλλά και (εμμέσως) φόβο, μήπως και επιχειρηθεί καταστροφή των πρακτικών που τηρούνται στα υπουργικά συμβούλια, προκειμένου να φανούν αβάσιμα τα παράπονα και η ενόχλησή του.

«Aν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτή την επίκληση των επίσημων πρακτικών ως αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς περί ρόλου του Σόρος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αργά το βράδυ φειδωλός ως προς την περιγραφή των λεχθέντων στην επεισοδιακή συνεδρίαση, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι απόρρητες ως προς το περιεχόμενό τους.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν.

«Πρέπει να ακολουθηθούν βήματα. Δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να δοθούν στη δημοσιότητα. Ήταν πολιτική συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από πολιτικές διαφωνίες γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Τζανακόπουλος «όλες οι συμβάσεις στο υπουργείο εξωτερικών, ακολουθούν αυστηρά τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες».

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ιστορία για να εκτρέψει τη συζήτηση προχωρά σε επίθεση λάσπης.

«Αν η ΝΔ θέλει να εκτρέψει τη συζήτηση σε άλλα θέματα ας το κάνει», ανέφερε, συμπληρώνοντας «Η λάσπη δε θα συμψηφιστεί με δικαστικές αποφάσεις και έρευνες. Οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ . Όσο κι αν ψάχνετε, εστίες διαφθοράς σε αυτή την κυβέρνηση δεν θα βρείτε».

Πάντως η κόντρα και οι καταγγελίες των δύο υπουργών ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από την κυβέρνηση η οποία αν και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την προφυλάκιση Παπαντωνίου, καλείται να απαντά για τον Καμμένο και τον Κοτζιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ