Ντράγκι: Θα υπάρξει συμφωνία Κομισιόν -Ιταλίας για τον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Ντράγκι: Θα υπάρξει συμφωνία Κομισιόν -Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία Ιταλίας-Κομισιόν εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Επιπλέον εκτίμησε ότι η όποια μετάδοση είναι περιορισμένη ενώ αναγνώρισε ότι στην ΕΕ οι αβεβαιότητες επιμένουν.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε ότι οι αβεβαιότητες επιμένουν, ενώ αναφερόμενος στην Ιταλία εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία Ρώμης- Κομισιόν και σημείωσε πως η όποια μετάδοση είναι περιορισμένη.

Στους παράγοντες αβεβαιότητας ο κ. Ντράγκι προσδιόρισε τον εμπορικό πόλεμο Κίνας- ΗΠΑ, τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τις εξελίξεις στην Ιταλία. Σημείωσε ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς από τώρα ποιοι από αυτούς θα είναι προσωρινοί και ποιοι θα επιμείνουν. Ωστόσο, όπως είπε, κανείς από αυτούς τους παράγοντες δεν αναγκάζει προς το παρόν την ΕΚΤ να αλλάξει τις εκτιμήσεις ή τα σχέδιά της.

Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον ως το πέρας του καλοκαιριού του 2019 και τουλάχιστον για όσο διάστημα χρειαστεί για να διασφαλιστεί η σύγκλιση του πληθωρισμού προς το στόχο, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές τίτλων με τον μηνιαίο ρυθμό των 15 δισ. ευρώ ως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Στη συνέχεια και ανάλογα με τα εισερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ θα βάλει τέλος στις αγορές, πρόσθεσε ο κ. Ντράγκι.

Σημείωσε επίσης πως η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την επανεπένδυση των τίτλων που έχει αγοράσει για εκτεταμένο διάστημα και σε κάθε περίπτωση για όσο καιρό είναι απαραίτητο για να διατηρηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ρευστότητα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επιβεβαίωσε ότι τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία είναι κάπως πιο αδύναμα από ότι αναμενόταν, αλλά επισήμανε πως συνεχίζουν να συμβαδίζουν με μια ευρεία επέκταση της οικονομίας της ευρωζώνης και με σταδιακά αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

O κ. Ντράγκι προειδοποίησε παράλληλα ότι παραμένουν οι ανησυχίες για τον προστατευτισμό στο εμπόριο, την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και την μεταβλητότητα.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως είναι υποτονικός αλλά ενισχύεται και ότι οι εγχώριες πιέσεις στο κόστος αυξάνονται. Ο υποκείμενος πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα προς το τέλος του έτους και θα αυξάνεται σταδιακά μεσοπρόθεσμα, ανέφερε.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, εκτίμησε πως τα ρίσκα παραμένουν ισορροπημένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι ΕΚΤ επιτόκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ