ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Προσφυγή για την έγκριση περιβαλοντικών όρων της μονάδας Φλώρινας - iefimerida.gr

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Προσφυγή για την έγκριση περιβαλοντικών όρων της μονάδας Φλώρινας

Η σημαία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Μελίτης Φλώρινας.

Ειδικότερα, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Μελίτης Φλώρινας, η οποία περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο των υπό πώληση λιγνιτικών μονάδων, κατέθεσαν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, καθώς επίσης εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, η σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι προβληματική καθώς δεν έχει προηγηθεί η απαιτουμένη από το νόμο υποβολή της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) γεγονός που - κατά την Ομοσπονδία - «δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη διαδικασία εκποίησης της μονάδας που έχει δρομολογήσει ήδη η ΔΕΗ».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κατάθεση αναφοράς για τη διαγωνιστική διαδικασία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ