Wind: Μερική πρόωρη εξόφληση ομολογιών 70 εκατ. ευρώ -Λήξης 2021 - iefimerida.gr

Wind: Μερική πρόωρη εξόφληση ομολογιών 70 εκατ. ευρώ -Λήξης 2021

Tα κεντρικά γραφεία της Wind
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πρόωρη εξόφληση 70 εκατ. των ομολογιών (Senior Notes) συνολικής αξίας EUR 345 εκατ. τοκομεριδίου 10% λήξεως το 2021 θα προχωρήσει η μητρική της WIND Ελλάς Crystal Almond Sarl.

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτελέσμα τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου και τη μείωση του κόστους των τόκων.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2018 (σ.σ. η πληρωμή θα γίνει την επόμενη καθώς η 1η Νοεμβρίου δεν είναι εργασίμη ημέρα στο Λουξεμβούργο) στην τιμή του 107.5% του αρχικού κεφαλαίου, με σκοπό την περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου και τη μείωση του κόστους δανεισμού. Μετά την μερική εξόφληση, το ανεξόφλητο αρχικό ποσό των ομολογιών θα αντιστοιχεί σε EUR 275 εκατ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ενισχύσει τη συνολική θετική χρηματοοικονομική εικόνα της WIND καθώς η εταιρεία έχει ήδη καταγράψει 10 τρίμηνα ανάπτυξης με θετικό πρόσημο σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Μετά και την πετυχημένη είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με τη WIND VISION, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της σε δίκτυα νέας γενιάς (4G, 4G+, οπτικές ίνες), εστιάζοντας σε υπηρεσίες σύγκλισης με στόχο να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wind αποπληρωμή ομολογίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ