Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπερα, χορό, μουσική, αλλά και εκδηλώσεις στο κλίμα των ημερών περιλαμβάνει η σημερινή πολιτιστική ατζένα.

Αναλυτικά:

ΟΠΕΡΑ

  • Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι: Στάμπατ Μάτερ

Ο μεσαιωνικός ύμνος Στάμπατ Μάτερ είναι ένας από πολύ λίγους θρησκευτικούς ύμνους που έχουν επιζήσει και παραμένουν σε λειτουργική χρήση ως σήμερα. Πρόκειται για έναν ύμνο που έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές. Μια από τις πιο δημοφιλείς, για την απλότητα και αμεσότητα του συναισθήματος, μελοποιήσεις του ύμνου είναι αυτή του Περγκολέζι. Ο συνθέτης από το Γέζι της Ιταλίας κατάφερε με το μέγεθος του ταλέντου του να γίνει ένας από τους σημαντικότερους του όψιμου Μπαρόκ του ιταλικού νότου. Το έργο είναι γραμμένο για δύο φωνές με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων. Σολίστ: Τριανταφυλλιά Γεωργιάδου, Αμαλία Αυλωνίτη.Με την Μπαρόκ Ορχήστρα του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Ατενέουμ. Στο Φουαγέ θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

ΧΟΡΟΣ

  • Flamenco με τους Falsetas στην Αυλαία

Μια βραδιά με μουσικές και χορό φλαμένκο από τον Δημήτρη Κουκουλιτάκη και την Ισαβέλλα Γαλαίου. Οι δύο καλλιτέχνες ταξιδεύουν το κοινό με χορούς και μουσικές στις γειτονιές της Ανδαλουσίας. Στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγίου Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός (Στάση Μετρό Κεραμεικός)22.00. Τηλ. 2103474074, www.avlea.gr.Τιμές εισιτηρίων 10

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Βρήκαμε τα αυγά και τα πασχάλια: Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

Σαν βάφονται κόκκινα τα αυγά και οι λαμπάδες ανάβουν, στον «Ελληνικό Κόσμο» δημιουργείται ένα πασχαλινό εργαστήρι και δίνουμε τη δική μας πινελιά στην ανοιξιάτικη αυτή γιορτή. Το πρόγραμμα, που θα κρατήσει παρέα στους μικρούς μας φίλους τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη Λαμπρή, αλλά και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα πασχαλινά χειροποίητα αντικείμενα, όπως: διακοσμητική γιρλάντα με ανοιξιάτικο θέμα, για να στολίσουν το περβάζι, αστεία κοτοπουλάκια με πασχαλινό θέμα, που θα διακοσμήσουν το εορταστικό τραπέζι, επιτραπέζιο παιχνίδι, για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους τις μέρες των πασχαλινών διακοπών. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης. Στον Ελληνικό Κόσμο, Πειραιώς 254, Ταύρος.

  • Μπαζάρ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Λαμπάδες, κεραμικά αβγά, μπλοκάκια, υφαντά, καδράκια μπατίκ,νηστίσιμα εδέσματα, φυτά και αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης, από τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια κατάρτισης του ιδρύματος. Τα προϊόντα προς διάθεση είναι χειροποίητα και κατασκευάστηκαν από τα παιδιά στα 13 εργαστήρια επαγγελματικής και προεπαγγελματικής κατάρτισης του ιδρύματος. Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1939. Είναι Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων -ηλικίας από 5 μέχρι 21 ετών- με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες. Είναι Μη-Κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με αντικείμενο την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση και την προ-επαγγελματική και επαγγελματική κατάρτισή τους. Το ίδρυμα φροντίζει 200 παιδιά. Το έργο επιτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι.Τηλ.: 2103461589.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Verbal Delirium και Deep Sense, στο Kookoo

Οι φίλοι της Art rock - progressive και alternative σκηνής θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν γνωστά, αγαπημένα κομμάτια αλλά και την προσωπική δουλειά των Verbal Delirium και των Deep Sense, στις 9 Απριλίου. Στο Kooko, Ιάκχου 17, Γκάζι. Τηλ.: 2103450930. Εισιτ.: Euro 12 (με ποτό).

  • Γιώργος Κοντραφούρης και baby trio

Απολαυστική νεο-ρετρό τζαζ με μια φρέσκια ματιά από τον δεξιοτέχνη του hammond και την μπάντα του. Στο Cafe Αλάβαστρον, Δαμάρεως 78, Παγκράτι. Τηλ.: 2107560102. Είσ.: Euro 10 (με μπίρα ή κρασί)

  • «Παραμύθι χωρίς όνομα» και «Ματωμένος γάμος» στο Ενθύμιον

Ο Λάκης Παππάς ερμηνεύει τα έργα του Χατζιδάκι, «Ματωμένος Γάμος» και «Παραμύθι χωρίς όνομα». Μαζί του η Ιφιγένεια Κορολόγου, στο πιάνο ο Γιώργος Σαλβάνος και στην κιθάρα ο Γιώργος Πολίτης. Ώρα έναρξης: 10:30 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίου: 12 Euro. Στο Ενθύμιον, Aγ. Λαύρας 56, 'Ανω Πατήσια.Τηλ.: 2102022256. Δευτ.: 10.30 μ.μ.Είσ.: Euro 12

  • Νότης Μαυρουδής στο Half Note Jazz Club

«Στου χρόνου τις καταπακτές»: πέντε δεκαετίες στον κόσμο της μουσικής με τον Νότη Μαυρουδή και τους εκλεκτούς φίλους του. Επί πέντε δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας. Ως σολίστ και καθηγητής κιθάρας αλλά και ως συνθέτης έντεχνων τραγουδιών, έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μαζί του ο Μίλτος Πασχαλίδης. Στο Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς.Τηλ.: 2109213360.Εισιτ.: Euro 20 (τραπέζι), 15 (μπαρ, εξώστης), 10 (φοιτ.).

  • Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην Τεχνόπολη

Δύο συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εν' όψει των εορτών του Πάσχα. Συγκεκριμένα θα ακουστούν τα έργα: Βυζαντινό τρίπτυχο, για έγχορδα του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη (1908-1996), Βυζαντινή μελωδία, για έγχορδα του Αντίοχου Ευαγγελάτου (1903/4-1981), Βυζαντίου ήχοι, για έγχορδα του Κωνσταντίνου Γρηγορίου (1974), «Βασιλεύ, Βασιλέων, Βοήθει, Βασιλεύουσαν», «Η φλόγα του Σταυρού» από τη Βυζαντινή Ραψωδία, για έγχορδα του Δημήτρη Γούζιου (1956), Epitaph II, για έγχορδα του Θόδωρου Αντωνίου (1935), Χορικό και Παραλλαγές αρ.2, για έγχορδα του Πέτρου Πετρίδη (1892-1977).Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι. Τηλ.: 2103461589. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ