Μπέρτολντ Ουίσνερ: Ο Βρετανός γιατρός που είναι πατέρας 600 έως 1.000 παιδιών - iefimerida.gr

Μπέρτολντ Ουίσνερ: Ο Βρετανός γιατρός που είναι πατέρας 600 έως 1.000 παιδιών

Μπέρτολντ Ουίσνερ: Ο Βρετανός γιατρός πατέρας 600 με 1.000 παιδιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βάσει μίας συντηρητικής εκτίμησης, ο βρετανός Μπέρτολντ Ουίσνερ, που έζησε στα μέσα του 20ου αιώνα, είναι ο πατέρας... 600 παιδιών. Βάσει μιας άλλης, ίσως είναι πατέρας έως και 1.000 παιδιών. Και στις δύο περιπτώσεις σπάει, πάντως, οποιοδήποτε προηγούμενο ρεκόρ...

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Μπέρτολντ Ουίσνερ , βιολόγος στο επάγγελμα, δεν ήταν ακριβώς πατέρας, αλλά γεννήτορας των παιδιών αυτών. Ο ίδιος , μαζί με τη σύζυγό του, ιατρό Μέρι Μπάρτον, είχαν ιδρύσει στο Λονδίνο μια κλινική γονιμότητας και έτρεχαν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάς σπέρματος.

Κλινική... αμφιλεγόμενη, καθώς όπως λεγόταν χρησιμοποιούσε ως δωρητές σπέρματος ένα μικρό αριθμό πολύ ευφυών ανθρώπων, επιλεγμένων μεταξύ φίλων των ιδιοκτητών της.

Για παράδειγμα, όπως είχε αποκαλυφθεί πριν χρόνια, ο νευροχημικός Ντέρεκ Ρίχτερ φέρεται να ήταν ο γεννήτορας τουλάχιστον 100 παιδιών από την κλινική αυτή.

Δύο άνδρες που γνώριζαν ότι είχαν συλληφθεί με τεχνητή γονιμοποίηση στην κλινική Μπάρτον, ο Καναδός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Μπέρι Στίβενς και ο Βρετανός δικηγόρος Ντέιβιντ Γκόλανζ, αποφάσισαν να ψάξουν... λίγο περισσότερο το γενεαλογικό τους δένδρο.

Ερευνώντας, λοιπόν, το παρελθόν και κάτω από ποιες συνθήκες ήρθαν στον κόσμο, αφού υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις DNA ανακάλυψαν ότι - γονιδιακά τουλάχιστον - ήταν παιδιά του Ουίσνερ. Το γεγονός, μάλλον, τους προβλημάτισε και για αυτό αποφάσισαν να πάνε την έρευνά τους ένα βήμα παρακάτω... και ερεύνησαν το εάν ήταν τα μοναδικά «παιδιά» του Ουίνσορ, ή υπήρχαν, ανά τον κόσμο, και άλλα, τα οποία, κατά μία άποψη ήταν και «αδέλφια» τους.

Το 2007, λοιπόν, υπέβαλαν σε τεστ DNA 18 άτομα που είχαν «συλληφθεί» στην κλινική από το 1942 έως το 1962. Τα 12 από αυτά, δηλαδή τα 2/3, ήταν παιδιά του Ουίσνερ.

Με αυτό το δεδομένο, οι δύο άνδρες εικάζουν ότι οι απόγονοι του Ουίσνερ, μπορεί να φθάνουν ακόμη και τους 600. Μάλιστα, ο Μπέρι Στίβενς, υποστηρίζει ένα ακόμη πιο ακραίο σενάριο, που θέλει τον Ουίσνερ να είναι ο γεννήτορας όχι 600, αλλά 1.000 περίπου παιδιών. Οποιο από τα δύο, πάντως, και να ισχύει, συντρίβει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Μάλιστα, βάσει της έρευνας που έκαναν οι δύο άνδρες, αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον από το 1940 έως τα μέσα του 1960, ο Ουίσνερ δώριζε τακτικά σπέρμα στην κλινική της συζύγου του. «Σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση, έκανε 20 δωρεές τον χρόνο», λέει ο Γκόλανζ. «Εξ αυτού υπολογίζω πως είναι υπεύθυνος για 300 μέχρι 600 παιδιά».

Οι λόγοι για τους οποίους ο Ουίνσορ έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία; Η μία άποψη θέλει να το έκανε για να βοηθήσει... τη σύζυγό του, αφού την εποχή εκείνη και οι διαδικασίες γονιμότητας ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενες και υπήρχε και έλλειψη δωρητών. Η άλλη άποψη, θέλει τον Ουίνσορ, να το έκανε... εν αγνοία της συζύγου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ