Οι πρώτες δηλώσεις του Μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία Κασόγκι: Αποτρόπαιο έγκλημα, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι - iefimerida.gr

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία Κασόγκι: Αποτρόπαιο έγκλημα, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν/ Φωτογραφία: AP- Amr Nabil
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Χαρακτήρισε την υπόθεση «αποτρόπαιο έγκλημα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί» και πρόσθεσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. «Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία συνεργάζονται για να επιτευχθούν αποτελέσματα», συμπλήρωσε, μιλώντας στο συνέδριο Future Investment Initiative, το αποκαλούμενο και «Νταβός της ερήμου», που γίνεται με ηχηρές απουσίες έπειτα από τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μέλη της ασφάλειας του πρίγκιπα είναι ανάμεσα σε εκείνους που κατονόμασαν οι τουρκικές αρχές ως δράστες της δολοφονίας. Ο Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας της Σ. Αραβίας και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει».

«Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν δικαιολογείται. Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την οδυνηρή κατάσταση για να δημιουργήσουν μια ρήξη ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Δεν θα μπορέσουν να μας διχάσουν όσο υπάρχει ένας βασιλιάς που λέγεται Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ, ένας πρίγκιπας διάδοχος που λέγεται Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ένας πρόεδρος στην Τουρκία που λέγεται Ερντογάν», συμπλήρωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πιο σκληρή δήλωσή του, μέχρι στιγμής, για το θέμα, λέγοντας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έχει την απόλυτη ευθύνη για την επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία Κασόγκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ήθελε να πιστέψει τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ότι κατώτεροι αξιωματούχοι ευθύνονται. Αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν πολύ ψηλότερα, σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας ουσιαστικά κάνει... κουμάντο.

Στο μεταξύ, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα χέρια του πρίγκιπα Μοχάμεντ είναι βαμμένα με αίμα στην υπόθεση Κασόγκι, δήλωση που αποτελεί την πιο σκληρή από συνεργάτη του Τούρκου προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ