O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποκαλύπτει στο iefimerida γιατί δεν θα ξαναπάει στη Βουλή - iefimerida.gr

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποκαλύπτει στο iefimerida γιατί δεν θα ξαναπάει στη Βουλή

«Εκτός Υλης» Θέατρο Ιλίσια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βουλή άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της σε θεατρική παράσταση και για πολλούς, τάραξε τα ήρεμα νερά της.

«Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Τίποτα δεν τάραξε. Μακάρι να είχε η τέχνη τόση δύναμη ώστε να ταράξει» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Το σημαντικότερο που πέτυχε ήταν να ανοίξει η αίθουσα της Βουλής για πρώτη φορά στην ιστορία της για μια θεατρική παράσταση. Ελπίζω και εύχομαι να ανοίξαμε δρόμους».

Το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, θεατρικό έργο «Εκτός Υλης» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μετά την παρουσίαση του στη Βουλή των Ελλήνων ενώπιον βουλευτών και πολιτών, δίνει 4 τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Ιλίσια.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας υπουργός, ενώπιον συναδέλφων αλλά και πολιτών στα θεωρεία, λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη στον ελληνικό λαό. «Αφορά στην ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου υπουργού. Αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που δυστυχώς υφιστάμεθα την φθορά της καθημερινότητας, που υποκύπτουμε σε μικρούς συμβιβασμούς χάνοντας σταδιακά τον εαυτό μας» σημειώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για το έργο.

Μια χαρά επιβιώνουν οι πολιτικοί χωρίς συγγνώμες και μετάνοιες

Ενα κείμενο με μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη πολιτικού προς όλους. Πόσο εύκολο είναι να το κάνει κάποιος μέσα στη Βουλή κ. Σκιαδαρέση; «Ούτε εύκολο είναι και σίγουρα καθόλου αναγκαίο. Όπως βλέπετε μια χαρά επιβιώνουν οι πολιτικοί χωρίς συγγνώμες και μετάνοιες. Το σύστημα της εξουσίας αυτοπροστατεύεται μια χαρά από τέτοιες εξομολογήσεις».

Ποια φράση από το έργο κρατάτε; «Είμαστε όλοι άνθρωποι που έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις».

Μιας και μπήκατε στη Βουλή, θα θέλατε να ξαναβρεθείτε στα έδρανα, σε ρόλο βουλευτή αυτή τη φορά; «Αστειεύεστε; Ούτε κατά διάνοια. Δεν έχω τα απαιτούμενα προσόντα, ούτε έχω την κυνικότητα και την αντοχή που απαιτεί ένας τέτοιος ρόλος. Προτιμώ να τον ενσαρκώνω στο θέατρο.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας υπουργός, ενώπιον συναδέλφων αλλά και πολιτών στα θεωρεία, λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη στον ελληνικό λαό

Και συνέχεια για το «Τίμημα» και πάλι στο Ιλίσια. Δεύτερος χρόνος επιτυχίας για μία ξεχωριστή παράσταση, κείμενο και ερμηνείες. «Αλλη μια εξαιρετική και πολίτικη παράσταση που ευτυχώς ο κόσμος ανταμοιβή με την προσέλευση του. Ευτυχισμένη στιγμή και η συνεργασία με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Πέρσι κάνατε το ντεμπούτο σας σε διεθνή παραγωγή στο Netflix. Είναι ανοιχτός ο δρόμος για δουλειές στο εξωτερικό για τους ελληνες καλλιτέχνες; «Ευτυχως φαίνεται να ανοίγουν σιγά σιγά δρόμοι. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία τέτοια ανοίγματα. Ας πούμε ότι είναι από τα καλά της παγκοσμιοποίησης!».

Αισθάνεστε τυχερός, πέρα από το φυσικό ταλέντο, στη μέχρι τώρα πορεία σας κ. Σκιαδαρέση; «Πάρα πολύ τυχερός! Πραγματικά σε ένα μεγάλο ποσοστό ευχαριστήθηκα τις δουλειές που έκανα. Και χωρίς να κάνω μεγάλους συμβιβασμούς έχω την αποδοχή του κοινού και των συνάδελφων μου. Πώς να μην αισθάνομαι τυχερός;»

«Ποιος να έρθει αυτές τις 4 τελευταίες παραστάσεις να μας δει; Όσοι κατά καιρούς μας έστελναν μηνύματα λέγοντας μας, πόσο στενοχωρήθηκαν που δεν το είδαν! Οι υπόλοιποι θα ζήσουν και χωρίς αυτό».

«Εκτός Υλης» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

«Εκτός Υλης» Θέατρο Ιλίσια

Στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας υπουργός παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πώς η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πολυτιμότερο για κάθε άνθρωπο. Τον αληθινό εαυτό του.

Το εν λόγω θεατρικό έργο παρουσιάστηκε κατά την περίοδο 2017-2018 στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη. Έπειτα, παρουσιάστηκε σε δήμους της Αττικής αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια της περιοδείας του η οποία και συνεχίζει. Τον Μάιο του 2017 παρουσιάστηκε και στις Βρυξέλλες, κερδίζοντας την θερμή αποδοχή του ελληνόφωνου κοινού.

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος

Για 4 τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Ιλίσια 5, 6, 12, 13 Νοεμβρίου στις 21.30
Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 210 7210045

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ