Η απάντηση Μοσκοβισί στο σόου του Ιταλού ευρωβουλευτή που πάτησε τις σημειώσεις του

Απάντηση στο σόου του Ιταλού ευρωβουλευτή που έβαλε το παπούτσι του και πάτησε πάνω στις σημειώσεις του έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί: «Μια μέρα ξυπνάμε με φασισμό. Η δημοκρατία είναι εύθραυστος θησαυρός», σχολίασε.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του για το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Ιταλό ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς Λέγκας, Αντζελο Τσιόκα που ανέβηκε στο βήμα, πήρε τις σημειώσεις του έβγαλε το παπούτσι του και τις πάτησε, καλεί σε επαγρύπνηση τους πολίτες. Οπως λέει ένα περιστατικό μπορεί στην αρχή να φαίνεται αστείο και να γελάμε αλλά μια μέρα «ξυπνάμε με τον φασισμό».

«Το επεισόδιο με το παπούτσι από την Ιταλία είναι αλλόκοτο. Στην αρχή χαμογελάμε και το θεωρούμε ως κάτι γελοίο, στη συνέχεια συνηθίζουμε σε μια κουφή συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάμε με τον φασισμό. Ας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Η δημοκρατία είναι ένας εύθραστος θησαυρός», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Η ανάρτηση Μοσκοβισί

L’épisode de la « chaussure ? made in Italy » est grotesque. Au début on sourit et on banalise parce que c’est ridicule, puis on s’habitue à une sourde violence symbolique, et un jour on se réveille avec le fascisme. Restons vigilants! La démocratie est un trésor fragile

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι παπούτσι Ιταλία φασισμός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ